Binboğa Fotoğraf Yolcuları Topluluğu (BİNFOT), Kahramanmaraş Mimarlar Odası ile birlikte “Mimarlar Haftası” dolayısıyla Dulkadiroğlu’nun tarihi Bahtiyar Yokuşunda mobil fotoğraf çekme etkinliği ve teknik gezi düzenledi.

Mimarlar, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından Turan Mahallesi’nde yer alan Bahtiyar Yokuşunda sokak sağlamlaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları tamamlanarak tarihi kimliği ortaya çıkarılan sokaklarda fotoğraf çekti.

Her sokağın kentin sivil mimarisinden izler taşıdığını belirten Kahramanmaraş Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Kaçamaz, “Ekim ayının ilk haftası Mimarlar Haftası olarak kutlanıyor. Kahramanmaraş Mimarlar Odası olarak odamıza kayıtlı mimar arkadaşlarımızla birlikte Dulkadiroğlu Belediyemizin restorasyonunu tamamladığı Bahtiyar Yokuşunu gezdik ve fotoğraflarını çektik. Afşin’den gelen Binboğa Fotoğraf Yolcuları Topluluğu üyelerimiz bize eşlik ettiler. Ardından fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin tarafından Mutfak Müzesinde fotoğrafçılık ve sanat üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Etkinliklerimizde bize destek olan Dulkadiroğlu Belediyemize ve BİNFOT ekibine teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş’ın her sokağının ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu aktaran fotoğraf sanatçısı ve yazar Mustafa Ertekin’ “BİNFOT’un temel unsuru da mimar, bir şeyler ortaya çıkarmaktır. Güzel bir etkinlikle mimar arkadaşlarımızla bir araya geldik. Kahramanmaraş’ın tarihi sokaklarında fotoğraflar çekiyoruz. Bazen insanı çok mutlu eden bazen de içimizi acıtacak durumlarla karşılaşıyoruz. Kahramanmaraş’ımızda sahip çıkılması gereken o kadar çok tarihi ve değerli eser var ki bir kısmı kurtarılmış. Geç kalınmış eserlerin olduğunu görmekte canımızı acıttı. Çok değerli eserlerimiz var ve mutlaka hukuksal bir çaresi bulunup onları da kurtarmalıyız.” diye konuştu.

Ertekin, etkinliklerin devamında fotoğrafçılık ve sanat üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi