Binboğalar Fotoğraf Yolcuları Topluluğu (BİNFOT) üyeleri yılda sadece 3 hafta hayatta kalabilen ters laleleri fotoğrafladı.

Tanır Mahallesinde, Hurman Çayı kenarındaki vadi yamacında ters lalelerin görsel şöleni birçok fotoğraf tutkunu ve doğaseverin ilgisini çekiyor.

Fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin önderliğinde kurulan Binboğalar Fotoğraf Yolcuları Topluluğu (BİNFOT) üyeleri ‘ağlayan gelin’, ‘hüzün çiçeği’ olarak da bilinen endemik türler arasında ki lalelerin fotoğrafını çekti.

Etkinlik hakkında bilgi veren fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin, “Binboğalar Fotoğraf Yolcuları Topluluğu (BİNFOT) özellikle Afşin, Elbistan, Göksun ve Ekinözü çanağında kültür ve sanatla ilgilenen insanlarımızı bir araya getirmek için kurduğumuz bir topluluk. Fotoğraf gezileri, söyleşiler, eğitimler gibi etkinliklerimiz temel faaliyetlerimiz olacak. Bugün ters lale gezisiyle ikinci etkinliğimizi düzenledik. Burası Afşin için, bölge için çok önemli çünkü endemik bir tür olan ters lalelere ev sahipliği yapıyor. BİNFOT üyelerimiz kendi memleketleri olması rağmen ilk defa buraya gelmişler ve bu görsek şölene şahit oldular. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi