Afşin'de 15 bin 900 hektar alanı suya kavuşturacak Binboğa Göleti'nin proje çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Yöre çiftçisi tarafından merakla beklenen gölet projesi yapım ihalesi aşamasına geldi. Binboğa, Çukurpınar, Büyüksevin, Türksevin Örenderesi ve Kızılkaya Mahallelerindeki sulanamayan tarım arazileri, Binboğa Göleti ile sulanabilir hale gelecek, verim daha çok olacak.

Bölge çiftçisini sulu tarıma geçirecek olan Binboğa Gölet'i, talvegden 39 m yüksekliğinde, depolama hacmi 3 bin 705 hm3, ön yüzü ve rezervuan membran kaplı kum çakıl dolgu tipinde, 540 bin 000 m3 gövde hacmi olacak. Gölet ile Binboğa, Çukurpmar, Büyükscvin, Türk sevin, Örenderesi ve Kızılkaya mahallelerinde toplam 15 bin 900 hektar araziyi sulayacak.

DSİ 20. Bölge Müdürlüğü, yöre çiftçileri tarafından yapımı istenilen ve takibi yapılan gölet'in ek programa dahil edilmesi için DSİ Genel Müdürlüğü'ne yazı gönderdi. Bölge Müdürlüğünün göndermiş olduğu yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Kahramanmaraş-Afşin-Binboğa Göletinin proje çalışmaları tamamlanma aşamasına gelinmiştir. Talvegden 39 m yüksekliğinde, Depolama hacmi 3,705 hm3, ön yüzü ve Rezervuan Membran kaplı kum çakıl dolgu tipinde, 540 000 m3 gövde hacminde olan gölet ile Binboğa, Çukurpmar, Büyükscvin, Türk sevin, Örenderesi ve Kızılkaya köylerinde 1.590 ha arazi sulanacaktır. Yöre çiftçileri tarafından yapımı istenilen ve takibi yapılan göledin ek programa dahil edilmesi Bölge Müdürlüğümüzce uygun mütalaa edilmektedir.

Buna göre; detayı ekli listede gösterildiği şekilde, yer alan işlerin mahallen ihale (Bî) suretiyle yaptırılmak ve Bakanlığımızca 01.01.2016 tarihinden geçerli olmak üzere 22.04.2016 tarihinde onaylanan Genel Müdürlüğümüzün 2016 yılı Personel, Mal ve Hizmet Alımı, Cari Transfer, Sermaye (Yatırım+Kamulaştırma) Giderleri Programı ve Uygulama Planına ithal edilmesi ve yapılacak sözleşmenin 6200 sayılı Kanunun 37. Maddesine göre ileriki. yıllara sari kılınması konusunda girişimlerde bulunulması hususunda, Gereğini arz ederim."

Editör: Haber Merkezi