Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi mikro kredi projesinden faydalanan bin 200 bayana Afşin Eshab-ı Kehf gezisi düzenledi.

Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ev hanımlarına yönelik mikro kredi projesinden faydalanan bayanlar UNESCO Kültür Mirasları Geçici Listesinde bulunan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi birimi tarafından organize edilen gezi, merkez ve ilçelerden 150, 200 kişilik kafileler halinde günü birlik yapılan etkinlikle 1 hafta içerisinde bin 200 kişi Eshab-ı Kehf'e ziyaret ederek, tarihi mekanın manevi atmosferini yaşadı.

Kahramanmaraş merkezden Eshab-ı Kehf'e gelen 250 kişilik kafileyi karşılayan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin mikro kredi desteğinden faydalanan bayanlar Afşin'imize, Eshab-ı Kehf'imize gelerek, ziyarette bulundular. Mikro kredi sayesinde ev ekonomisine katkıda bulunan, geçim sağlayan bayanlarımız için güzel bir aktivite olmuş. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç alın teriyle evlerini geçindiren hanımlarımıza güzel bir jest yapmış, başkanımıza da ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Eshab-ı Kehf turunun bayanlara katkısının olacağını ifade eden Güven, "Bu ziyaretler bizim için çok anlamlı. Bin 600 yıllık mekanda, tarihi ziyaretgahta manevi atmosferin yaşandığı Eshab-ı Kehf Külliyesinde bayanlarımıza ev sahipliği yapmak bizleri sevindiriyor. Buraya ziyarete gelen bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'ın UNESCO listesinde bulunan tek mekanı Afşin Eshab-ı Kehf'i herkese anlatmalarını rica ediyorum. Bu mekan hepimizin. Ev hanımlarına gelir sağlayan ve onlara yol gösteren Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi birimine de teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Eshab-ı Kehf Külliyesi gezisi kapsamında 1 hafta içerisinde bin 200 kişiye ulaştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Koordinatörü Ayşe Deniz, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, ayrı bir önem verdiği ve desteklerini hiçbir zaman esirgemediği ev hanımlarına yönelik Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine gezi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Birimi olarak pazartesi gününden buyana merkez ve ilçelerimizde mikro kredi kullanan bayanlarımıza Eshab-ı Kehf'i gezdiriyoruz. Günü birlik yapmış olduğumuz gezi kapsamında bir hafta içerisinde bin 200 kişiye, Eshab-ı Kehf'i ziyaret ettirmiş olacağız. Bizi burada misafir eden Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e ve bu geziye vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür ediyorum. Mutlu kadınlar, mutlu aileler demektir." diye konuştu.

- "Hacca gelmiş gibi heyecanlandım"

İlk defa Eshab-ı Kehf'i ziyaret ettiğini ve çok duygulandığını dile getiren ev hanımı Ayşe Yüce ise, "Kahramanmaraşlıyım fakat buraya ilk defa geliyorum. Çok duygulandım ve gözyaşlarımı tutamadım. Buranın manevi ortamı beni çok etkiledi. Hacca gelmiş gibi heyecanlandım. Burayı her zaman merak ettim ama bir türlü gelme fırsatını yakalayamadık. Bu ziyaret vesile olan, emekleri bulunan herkese dua ettim." ifadelerine yer verdi.

Gezi programından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a teşekkür eden ev hanımı Ayşe Ardıç, " Buraya ilk defa geliyorum. Mikro kredi bayanlara yapılan en büyük destek. Buradan alınan destekle bayanların becerileri, el emekleri ev ekonomisine destek, geçim kaynağı oldu." dedi.

Editör: Haber Merkezi