Elbistan Ziraat Odası’nda yapılan toplantıyla biçerdöver biçim fiyatları belirlendi. Toplantı da kıraç arazi 9 TL, sulu arazi 13 TL olarak belirlenirken, toplantıya katılan Afşin ve Ekinözü Ziraat Odaları Başkanları, toplantıda karara bağlanan fiyatların kendi ilçelerinde de uygulanacağını söyledi.

Hasat mevsiminin başlaması nedeniyle Elbistan Ziraat Odası’nda çiftçiler ile biçerdöver sahipleri biçerdöver biçin fiyatlarını belirlemek için bir araya geldi.

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ile Ekinözü Ziraat Odası Başkanı Ali Kahraman’ın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, mazotun geçen yıla oranla bu sene yüzde 10 arttığını belirterek, biçim fiyatının belirlenmesinde mazottaki artışın dikkate alınacağını söyledi.

Daha sonra çiftçiler ile biçerdöver sahiplerinin biçim fiyatları ile ilgili görüşleri alınmasının ardından biçim fiyatları belirlendi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Mehmet Ali Bulut şunları söyledi; “Hububat hasadının başlamasının ardından biçerdöver fiyatlarının belirlenmesi amacıyla, biçer esnafı ve çiftçilerle meclis salonunda toplantı yapan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, “İlçemizde 2013 yılı hasat mevsimi başladığından, oda yönetim kurulunun kararı gereğince, hububat biçim fiyatları sulu arazide 1 dönüm biçerdöver biçim fiyatı 13 TL, kıraç arazide ise 9 TL olarak belirtilmiştir. Saman yapan biçerdöverlerde çift römorklu iki tonluklar için fiyatı 160 TL, yine saman yapan biçerdöverlerde tek römorklu 1,5 tonluklar için fiyatı 120 TL. Yine aynı şekilde saman yapan biçerdöverlerde 1 tonluk olan için fiyatı 90 TL, traktörle saman çeken makineler için ise römorku 55 TL olarak belirtilmiştir. Tüm çiftçilerimize bol ürünler temenni ederim” dedi.

Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ile Ekinözü Ziraat Odası Başkanı Ali Kahraman’da, toplantıda belirlenen biçerdöver fiyatlarının Afşin ve Ekinözü’nde uygulanacağını söyledi.
Editör: Haber Merkezi