Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Afşin’de 2014 yılı biçerdöver fiyatlarının belirlendiğini kaydederek, “Kıraç arazilerde 9, sulu arazilerde ise, 13 lira” dedi.
2014 yılı biçer döver fiyatları Afşin, Elbistan ve Ekinözü Ziraat Odaları ile biçerdöver sahiplerinin katıldığı bir toplantıyla belirlendi. Elbistan’da düzenlenen toplantıya Elbistan Ziraat Odası’nda Başkan Mehmet Ali Bulut, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, Ekinözü Ziraat Odası Başkanı Ali Kahraman, çiftçiler ve biçerdöver sahiplerinin katıldı.
Yapılan toplantı ardından bu yılki biçer döver ücretlerini kıraç araziler için 9, sulu araziler için ise 13 olarak belirlendi.
Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, “ 2014 yılı biçer döver fiyatlarını 3 ilçenin oda başkanları ve biçer döver sahipleriyle bir toplantı düzenledik. Yapmış olduğumuz toplantı sonrası normal hububat biçim fiyatları sulu arazide 1 dönüm biçerdöver biçim fiyatı 13 TL ve kıraç arazide ise 9 TL olarak belirledik. Saman yapan biçerdöverlerde çift römorklu iki tonluklar için fiyatı 200 TL’dir. Yine saman yapan biçerdöverlerde tek römorklu bir buçuk tonluklar için fiyatı 150 TL ve yine aynı şekilde saman yapan biçerdöverlerde bir tonluk olan için fiyatı 120 TL olarak belirlenmiştir” diye konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi