Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşen, Alman Federal Meclisinin sözde soykırım iddialarını kabul etmesini kınadı. Beşen, “Köklerinde Allah korkusu bulunun bir millet asla soykırım yapmaz. Bunu Türkiye’ye dayatmak kabul edilemez bir durumdur” dedi. 

Alman Federal Meclisi, 1915-1916 yıllarındaki Ermeni tehcir ve olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren karar tasarısını oylayıp onaylamasına Kahramanmaraş iş dünyasından tepki geldi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Beşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tarihçilerin defalarca arşivleri açıp bakalım demesine rağmen bu olayın alel acele Alman Meclisinden geçirildiğini söyledi.

Beşen şunları kaydetti:

“Tarihi boyunca dünya topraklarında adaleti ile 700 sene yaşayan bir ümmetin ecdadı soykırım yapmaz. Soykırımı asıl Ermeniler, Fransızların ve İngilizlerin kışkırtması ile Türklere yapmıştır. Şu anda soykırım iddialarını kabul etmeye hazırlanan ülkelerin geçmişte milyonlarca kişiyi katlettikleri kayıtları ile mevcuttur. Türkler esir düşmüş askerlere bile misafir gibi davranan bir soydan gelirler. Asla ve asla soykırım yapmaz. Şu anda Ermeni Diasporasının kışkırtması sonucu bazı ülkeler yanlış karar vermektedirler. Bu olayların asıl kaynağı Siyasi deha Recep Tayyip Erdoğan sayesinde büyüyen Türkiye’yi küçültme hedefinin bir parçasıdır. Bunun için türlü türlü oyunlar gerçekleştiriyorlar. Her zaman dediğimiz gibi Türkiye eski Türkiye değil. Gerektiğinde tavrını net bir şekilde koyacaktır. Bu yanlış kararı kınıyoruz. Asla kabul edilemez. Bu yanlıştan kurtulmaları için diplomasi kanalı sonuna kadar kullanacaktır. Belgelerin artık açılması ve Ermenilerin yaptığı bu kıyımı tüm dünyaya göstermemiz lazım.”

Editör: Haber Merkezi