Kadirli ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı (SODES) Sosyal Destek Programı kapsamında tiyatro eğitimi alan 25 engelli tiyatro öğrencisi,  ‘Bende Varım’ isimli tiyatro oyununu Afşin'de sergiledi.

Kadirli Kaymakamlığı'nın “SODES ile Engelleri Aşıyoruz” projesi kapsamında hazırlanan ve engelli bireyler tarafından oynanan ‘Bende Varım’ isimli tiyatro oyunu Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda sergilendi.

Tiyatro gösteriminin ardından konuşan Kadirli Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mulla Akpınar, Afşinlilerin misafirperver olduğunu belirterek, “Ne kadar dışarıda olursak olalım ruhumuz Afşin’de. Ben övünerek Afşin’e geldim. Afşin gerçekten misafirperver bir ilçe. Taşı başka, dağı başka, Efsus’u gören gelir aşka dedik ve aşka geldik. Bedenimiz her ne kadar dışarda olsa da ruhumuz Afşin’de. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlerin huzurunda Tiyatro Sanatçısı Drama Eğitmeni Atilla Ozan Hocamıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Bizleri ağırlayan Afşin Belediyesi ve Afşin Kaymakamlığı’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Sergilenen tiyatronun amacının engellilerin çektiği sıkıntıları oyunla dile getirmek ve duyarlılık oluşturmak olduğunu belirten projesi Tiyatro Sanatçısı Drama Eğitmeni Atilla Ozan, “Tiyatro ile engelli vatandaşların topluma kazandırılarak, engellilerin sıkıntılarına dikkat çekilerek farkındalık oluşturmaya çalışmaktayız” dedi.

Ozan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı (SODES) Sosyal Destek Programı kapsamında Osmaniye İli Kadirli İlçe Kaymakamlığı olarak güzel kardeşlerimizle beraber 10 ay boyunca yılmadan sıkılmadan çalıştık. Şimdi bu kardeşlerimizin günlük hayatta yaşadığı sıkıntıları, engelsiz kişilerin nasıl engel olduklarını, bu tiyatro ile herkese göstermek istedik. Allah razı olsun sizlerde bizleri yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum”

Tiyatro gösterimi sonrası Kadirli Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Mulla Akpınar,  Afşin Belediye Başkan Vekili Durdu Kanat ve Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can’ın karşılıklı hediyeleri ile son buldu.

‘Bende varım’ tiyatro gösterimine Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, Afşin Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nadir Güneşli, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi