Afşin Belediyesi'ne bağlı işçiler, 2022 yılında aldıkları yüzde 81 zammı belediye önünde davul zurna ile kutladı.

Afşin Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri sonunda en düşük işçi maaşı 7 bin 700 lira oldu.

Belediye önünde davul zurna ile kutlama yapan işçilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Ülkemizin durumu iyileştikçe, ülkemiz güçlendikçe inşallah işçilerimizin maaşlarını daha da yükseltiriz. Biz göreve geldiğimizde esnaftan alış veriş dahi yapamıyorduk. 2014 ile 2022 arasında görev yaptığımız süre boyunca devletimize dair belediyemizin borcu kalmadı. Şuanda uğraştığımız borçlar büyükşehir yasasıyla kasabadan mahalleye dönen belediyelerimizin borçları. İnşallah bunları da temizleyerek Afşin Belediyesinin elini daha da güçlendireceğiz. Hiçbir işçimizi mağdur etmeden Afşin’e hizmet etmeye devam edeceğiz. Belediye bütçesinin el verdiği maksimum oranı işçi kardeşlerimize verdik. Hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş’ta en yüksel zam oranını uygulayan belediyenin Afşin olduğunu ifade eden Hizmet-İş Sendikası Afşin temsilcisi Cüneyt Yücel, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e işçiler adına teşekkür etti.

Yücel, “Afşin Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan emekçi arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmeleri tamamlandı. 2022 yılının ilk yarısı Ocak -Haziran 2022 için asgari ücret 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Yapılan son açıklamalar ile Temmuz- Aralık 2022 asgari ücret 5 bin 500 lira olarak güncellendi. Sendikamız ile belediye arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından işçilerimizin maaşı 7 bin 700 liraya ulaştı. İlk altı aylık süreçten hesapladığımızda maaşlarda yüzde 81’lik bir artış oldu. Bu bölgede en yüksek zam oranı Afşin Belediyesi tarafından yapıldı ve emekçi arkadaşlarımızın emeğinin karşılığı verildi. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi