-Afşin Belediye Başkanı Aydoğan:
“Belediye borç batağından kurtuluyor”
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Belediyesi’nin ekonomik olarak her geçen gün iyiye gittiğini belirterek, “Devraldığımız 2009 tarihinde 10 Milyon TL borcu bulunan belediyenin borcunu 2,5 Milyon TL’ye düşürdük” dedi.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Belediyesi’nin mali durumunu anlattı. Başkan Aydoğan, Afşin Belediyesi’nin kendi yağıyla kavrulan bir kurum haline geldiğini işaret etti. Başkan Aydoğan şunları kaydetti:
“Afşin Belediyesi ekonomik yönden sıkıntılı günler yaşıyordu. Ancak geçmişimize baktığımız zaman şimdi kendi yağıyla kavrulan bir konuma geldik. Biz belediyemizin şehrimize maksimum kaynaklar üretebilecek bir hale gelmesini istiyoruz. İnşallah adım adımda oraya doğru ilerliyoruz. Bugün, geldiğimiz noktayı beğenmeyenlere söylemek istediğim bir sözüm var. Biz göreve başladığımızda, belediyemiz hakikaten borcunu ödeyemeyen, personellerinin maaşlarını ödeyemeyen hatta kullandığı mazotun parasını ödeyemeyen bir belediyeyi devraldık. Bütün ödenen borçlar ve kalan borçlar ortada. Busene çıkarttığımız faaliyet bülteninde hem şematik olarak hem de rakamsal olarak görülecek. Doğrusu bu başarılı durumla karşılaşacağımızı bende tahmin etmiyordum. Belediye personellerimize ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bugün geldiğimiz yere bakıp bir orantı kuracak olursak çok başarılı bir tablo. Çünkü belediyemizin aşağı yukarı 10 milyon TL olan borcunu 2.5 Milyon TL gibi bir rakama düşürdük. Bu borcun en büyük ve yüklü kısmı belediyemizde önceden çalışmış ve paralarını alamayan kişilere aitti. Biz bunu tamamen sıfırlamış durumdayız. Bugün belediyemizden alacağı olan hiçbir personelimiz bulunmamaktadır. Mahkemesi devam eden birkaç personelimiz hariç ama onlarla da uzlaşma sağlandığı gün onlarında parasını ödeyerek sıfırlamış olacağız. Böylece belediyemizin itibarını tekrar kazanmış olduk. Belediye olarak alış verişlerimizde artık herhangi bir sıkıntı çekmemekteyiz. Şuanda hiçbir esnafımızı alış verişlerimizde mağdur etmiyoruz”
 
Editör: Haber Merkezi