Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğünde, Kovid-19 aşısını olan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, salgından kurtulmanın tek yolunun tedbirlere uymak ve toplumun her kesiminin aşı yaptırması gerektiğini söyledi.

Uygulanan aşıların, maske, mesafe ve hijyen kuralları uyarak desteklenmesi gerektiğine değinen Belediye Başkanı Güven, “Aşı sıramız gelmiş ve sistem üzerinden randevu alarak Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğünde aşımızın ilk dozunu uyguladık. Aşının koruyuculuk özelliği taşıdığı bilim adamlarımız tarafından belirtiliyor. Toplumun her kesiminin Kovid-19 aşısını yaptırması gerekiyor. Aşı konusunda vatandaşlarımıza örnek ve farkındalık oluşturması adına sıra bize gelince çok beklemeden aşımızı olduk. İnşallah verilen tarihte ikinci doz aşımızı da olacağız.” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının hep birlikte yapılan mücadeleyle aşılacağının altını çizen Başkan Güven, “Birlik ve dayanışma içerisinde, kurallara uyarak inşallah bu hastalığı atlatacağız. Bir an önce normale dönmek için hep birlikte tedbirlere uyacak ve aşımızı olacağız. Vatandaşlarımızdan da aşıyı ihmal etmemesini rica ediyoruz. Bu işin en ağır yükünü de sağlık çalışanlarımız. İnsanüstü bir gayretle çalıştılar. Kovid salgını sürecinde yaşadıkları zorluklara rağmen göstermiş oldukları fedakarlıklar için tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm hemşerilerimize sağlıklı günler diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Afşin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının en az sayıya ulaştığı bir sürecin yaşandığını söyleyen Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Boz da, “ İlçemizdeki günlük vakalar neredeyse sıfıra yaklaşmış bir durumda. İnşallah böyle devam eder. Vatandaşlarımız kurallara uyduğu sürece bu hastalığı atlatacağımıza inanıyorum. İlçemizde aşılama çalışmaları devam ediyor. Şuana kadar yapılan aşılarda hiçbir yan etkiye rastlanmadı. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’in de aşıyı yaptırmış olması vatandaşlarımıza örnek olacağını düşünüyorum. Biran önce normalleşmeye dönmek için tüm vatandaşlarımızı aşı yaptırmaya davet ediyorum.” Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi