Kahramanmaraş Belediyesi, Taşınabilir Pil üreticileri ve İthalatçıları Derneği ile birlikte ödüllü atık pil toplama kampanyası başlattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün koordinesinde yürütülecek olan kampanya, 1 Ekim 2013 ila 15 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kampanya kapsamında okullara atık pil toplama kutuları konacağı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş merkezde bulunan ilkokul, ortaokul ve liselerin katılacağı kampanya ile öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedeflenmektedir. İnsan sağlığına son derece zararlı ve kanserojen maddeler içeren bu pillerin toplanması ile çevrenin korunmasına önemli bir katkı sağlanacaktır. 1 adet küçük kalem pilin 4 metreküp toprağı kirlettiğini ve bu toprağı kullanılamaz hale getirdiğini düşünürsek, atık pillerin düzenli bir şekilde ayrı olarak toplanması çevre korunması için önem taşımaktadır.”
Editör: Haber Merkezi