AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Kamil Ayrılmış, Elbistan-Belan-Ekinözü Karayolunun 2013 yılının ilk aylarında ihale edileceğini belirterek, yol üzerinde yer alan dik ve dar bir geçide sahip olan Belan’ın, 700 metrelik bir tünelle geçileceğini söyledi.
2012 yılı Şubat ayında, Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü’nden gelen bir heyetin yolda incelemelerde bulunduğunu ve harita çalışması yaptığını ifade eden Ayrılmış, yolun proje ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirterek, bu konuda önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’da AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı ziyaret ettiklerini ve yol ile alakalı görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Ayrılmış, “Ankara’da Ak Parti Grup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal ile görüşmelerde bulunduk. Elbistan-Belan-Ekinözü arasındaki 17 kilometrelik yolun bir an önce, karayolları standardına ulaştırılması amacıyla yapılan çalışmalar gündeme geldi. Bilindiği gibi Şubat ayı içerisinde harita çalışmaları için bir heyet gelmişti. Daha sonra ise yolun proje ihalesi gerçekleştirildiği. İhale 450 günü kapsadığından, projenin tamamlanması 2014 yılını buluyordu. Bu konuda sayın Ünal ilgili kurumlar ile görüşmelerde bulundu ve projenin hazırlanması erkene alındı. İnşallah 2013 yılının Mart ayında yol yapımı için ihaleye çıkılacak” dedi.
Elbistan-Ekinözü Karayolunun şuanda standart dışı olduğunu ve Belan mevkisinin ise dik ve dar yamaçları nedeniyle yaz aylarında dahi güçlükle geçildiğini belirten Kamil Ayrılmış, şöyle konuştu:
“Proje içerisinde Belan mevkiinin tünel ile geçilmesi yer alıyor. Bilindiği gibi Belan mevkiindeki yol çok dar ve dik yamaçlardan geçiyor. Derin uçurumların yer aldığı Belan geçidi, yaz aylarında dahi sürücülere büyük zorluklar yaşatıyor. Yol projesinde Belan geçişi 700 metrelik tünel ile sağlanacak. Yani dik yamaç ve derin uçurumlar tarih olacak. Yol sayesinde Elbistan ile Ekinözü arasındaki ulaşım çok kısa bir süreye inecek, kış aylarında dahi ulaşım aksamayacak. Bu konudaki destek ve gayretlerinden dolayı AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Mahir Ünal’a şahsım ve bölge halkı adına çok teşekkür ediyorum. Bu bölgeye yapılan en büyük yatırımlardan bir tanesi yol çalışmasıdır.”
Ekinözü Devlet Hastanesi’nin ek binaya kavuşacağını da belirten Ayrılmış, “Mevcut Devlet Hastanesi binamız ilçeye yetmiyor. Hastanemize yapılacak olan ek binanın 2013 yılı yatırım programına alındığını Grup Başkanvekilimiz sayın Mahir Ünal müjdeledi. Hastanemizin ek binası da yapıldığında, daha modern ve fiziki anlamda daha geni bir mekânda vatandaşlarımız sağlık hizmeti alacaklar. Diğer yandan Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından satın alınarak, İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 3 tam donanımlı ambulansın bir tanesi, Ekinözü ilçesine tahsis edildi. Ambulansımız da önümüzdeki günlerde ilçemize gelecek ve halkımızın hizmetine sunulacak” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi