Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmalarında ‘öz yönetim’ söylemi kullanan BDP’yi eleştirdi. Destici, “Biz Büyük Birlik Partisi olarak, Alperenler olarak haykırıyoruz, aklınızı başınıza alın” dedi.
Destici, partisinin Kahramanmaraş’ta düzenlediği seçim bürosu açılışına katılarak, seçmenlerine seslendi. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Destici, doğu ve güneydoğu bölgelerinde seçim çalışmalarında ‘öz yönetim’ söylemi kullanılmasına tepki gösterdi. Destici, şöyle konuştu:
“Bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları ‘bu bir yerel seçim değil bu bir referandum’ diyorlar. Neyin referandumu, özerkliğin referandumu. Ekmek, aş, iş, su vaat etmiyorlar. ‘Öz yönetim’ diyorlar. Neyin öz yönetimi özerklik olacak. ‘Kendi güvenlik güçlerimizi kendimiz oluşturacağız. Kendi okulumuzu açıp, eğitimimizi yapacağız, kendi vergi sistemimizi kuracağız’ diyorlar. Türkiye’yi yönetenlerden de, ana muhalefetinden de diğer muhalefetten de bunlara tek bir ses yok. Ama biz Büyük Birlik Partisi olarak, Alperenler olarak haykırıyoruz. Aklınızı başınıza alın. Rüyalarınızı kabusa çeviririz. Hayallerinizi zindan ederiz. Heveslerinizi kursağınızda bırakırız. Bu vatanın bir karış toprağını değil bir çakıl taşını bile size haram ederiz.”
Sözlerinde Kırım konusuna da değinen Destici, Rusya’nın tutumu karşısında hükümetin sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti. Kırım’ın bir Türk yurdu olduğunu belirten Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sovyetler Birliği Stalin döneminde geldi orada işgal yaptı. Bir milyondan fazla Kırımlıyı katletti, milyonlarcasını sürgün etti. Ural’lara, Sibirya’ya sürgüne gönderdi ve orada ağır madenlerde soğuktan dondurarak öldürdü. Onların yerine Rusları getirdi yerleştirdi. Şimdi Putin ne diyor, ‘orada Ruslar var, onun için ben oraya müdahale ederim, gerekirse işgal ederim’ diyor. Ben öyle bir cumhurbaşkanı öyle bir başbakan isterim ki, dönecek Rusya’ya, ‘sen neden bahsediyorsun, sen orada soykırım yaptın işgal yaptın. Benim soydaşlarımı dindaşlarımı öldürdün ve oraya Rusları yerleştirdin. Al Ruslarını oradan defol git. Sen eğer kırımda yanlış bir adım atarsan biz bedeli ne olursa olsun 2 doğru adım atmaktan geri durmayız’ diyen bir başbakan istiyoruz. Ama heyhat. Onlar kendi dertlerindeler.”
Suriye, Irak ve Doğu Türkistan’daki Türkmenlerin de yalnız kaldığını savunan Destici, “Suriye’de bakın Türkmen kardeşlerimiz yetim kaldı. Irak ta Türkmen elinde Türkmen kardeşlerimiz sahipsiz kaldı. Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz sahipsiz kaldı. 2 gün önce yüzlercesi kızıl Çin’in zulmünden kaçarak Tayland’a sığındı. Tayland polisi yakaladı şimdi Çin’e iade edilmeyle karşı karşıyalar. Ben hükümet edenlere, dış işleri yetkililerine Kahramanmaraş’tan sesleniyorum. Eğer oradaki yüzlerce doğu Türkistanlı kardeşimizin Çin’e iade edilmesine seyirci kalırsanız, onların akıbeti belli. Ya zindanlara atılacaklar ya işkenceyle öldürülecekler. Bu vebalin ortağı ilan ederim sizi. Bu suçun ortağı ilan ederim” diye konuştu.
Destici, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nedat Türk ve diğer ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte partililerini selamlayıp, yerel seçimlerde destek istedi.
Editör: Haber Merkezi