Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, darbecilerin darbe anayasası ile yargılandığına dikkat çekerek, "Bu ayıp bütün siyasilerindir" dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan İlçe Teşkilatı Olağan Kongresi, Elbistan Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi İbrahim Alagöz, Kahramanmaraş İl Başkanı Alparslan Kutsal, Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, çevre il ve ilçe teşkilat başkanları ve yöneticileri, CHP, MHP ve Saadet Partisi Elbistan İlçe Teşkilatları temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kongre, divanın oluşturulmasıyla başladı.
Mevcut başkan İbrahim Kılınç'ın adaylığında tek liste halinde gidilen olağan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dilara Alagöz, Büyük Birlik Partisi'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Üşüyorum' isimli şiirini okudu.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Büyük Birlik Partisi Elbistan İlçe Başkanı İbrahim Kılınç'tan sonra söz alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, darbecilerin darbe anayasası ile yargılanmasının büyük bir utanç olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Şu an biz mahkemelerde darbecileri yargılıyoruz. 12 Eylül davasında da müdahilim. 2 gün önce Kenan Evren'in avukatı mahkemede 'siz benim savunduğum sanıkları yargılama hakkına sahip değilsiniz' dedi. Mahkemede birileri 'böyle şey olur mu?' deyince avukat, 'sizin darbeci dediğiniz adamın kurduğu anayasa ile ülkeyi idare ediyorsunuz, nasıl yargılayacaksınız?' dedi. Adam haklı. Darbeyi yargılıyorsun, darbe anayasasıyla devam ediyorsun. Bu ayıp bütün siyasilerindir. İşine geldikleri için seçim sistemini değiştirmiyorlar, işine geldikçe siyasi partiler yasasını değiştirmiyorlar, seçim zamanında aldıkları paralara bakıyorlar, ondan sonra da 'eşit şekilde yarışıyoruz' diyorlar. Buna kimse inanmaz, kimse de inanmıyor."
Başbakan Erdoğan'ın söyledikleri ile yaptıkları arasında büyük çelişki olduğunu savunan Çayır, İmralı sürecine de sert eleştiriler getirdi. Çayır şöyle devam etti;
"Türkiye bir hafta idamı tartıştı. Arkasından Sayın Başbakan 'teröristle şu veya bu şekilde kucaklaşanlara meclis açıldığında gereğini yapacağız, dokunulmazlığını kaldıracağız' dedi. Daha meclis açılır açılmaz dün 'sayın Öcalan' dedikleri için ceza alanları bir müddet sonra kurtuluş reçetesi olarak topluma sunmaya başladılar. ve bu konuda başarılı oldular. Bu proje; açılım dedikleri, İmralı süreci dedikleri proje ne yazık ki Suriye'de, Irak'ta olduğu gibi Türk Milleti'nin projesi değildir. Biz sadece bunun bir kenarında rol verilmiş ülke konumundayız. ABD ile Avrupa dayatıyor ve 'gidin konuşun, teröristte olsa konuşacaksın, müzakere edeceksin, teröristte olsa dileklerini ve temennilerini kabul edeceksin' diyor. Halbuki silahı eline almış, bu toplumu bölmeye çalışan, bu kardeşliği yok etmeye çalışan, bizim birlik ve dirliğimize şu veya bu şekilde hançer sokmaya çalışanları hiçbir zaman meşru zemine çekemez. Ama geldiğimiz noktada adamı meşru hale getirdiler, meşru müzakereci kabul ettirdiler. Kimsede gık yok. Ters bir şey söyleyenlere de 'yeter artık siz kanın durmasını istemiyor musunuz, ne diye itiraz ediyorsunuz?' diyorlar, doğruyu söylemeyi bozgunculukmuş gibi topluma takdim ediliyor. Büyük Birlikçiler hiçbir zaman kanın akma taraftarı olamazlar, bu ülkede kardeşliği isterler, bu ülkede birliği, dirliği isterler, huzuru isterler, Kürtüyle, Türkü'yle, sünnisi ve alevisiyle biz bir bütünüz."
Konuşmaların ardından seçime geçildi ve tek aday olan mevcut Başkan İbrahim Kılınç, Büyük Birlik Partisi Elbistan İlçe Başkanlığı'na yeniden seçildi.
Editör: Haber Merkezi