Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmazken, vatandaşlarda farkındalık oluşturmak amaçlandı. Tatbikat öncesinde “cebinizde paranızı, bayramda huzurunuzu dolandırıcılar almasın” sloganıyla hazırlanan broşürler kurban satıcılarına dağıtılarak, dikkat etmeleri gereken hususlar anlatıldı. Tatbikat esnasında da dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun para destesi arasına konulan sahte banknotlar olduğu işaret edildi. Dolandırıcıların yüksek meblağlı paralar içerisine yerleştirdikleri sahte paraları bu şekilde piyasaya sürdükleri gözler önüne serilerek dikkat edilmesi istendi.
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ali Nazım Akay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada vatandaşların Kurban Bayramında “kurban” olmamasını amaçladıklarını söyledi. “Vatandaşların bu konudaki ilgisini, bilgisini ve konuya olan algısını artırmayı amaçlıyoruz” diyen Akay, şöyle konuştu:
“Özellikle toplu alışverişlerde vatandaşlarımızın ellerine büyük meblağda para giriş ve çıkışı olacağı için paraların arasındaki sahte paralara dikkat çekmek istedik. Vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde alışveriş yapmasını sağlamak ve emeğinin karşılığını alabilmelerini amaçlıyoruz. Şu ana kadar bize intikal eden bir olay yok. Bizim çalışmamız zaten önleyici mahiyette. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmadan bu konuda bilgi sahibi olmasını sağlıyoruz. Amacımız vatandaşımızın ilgisini artırmak ve dikkatini en üst seviyede tutmaktır.”
Bayrama kadar açtıkları stantlarda vatandaşları bilgilendirmeye devam edeceklerini dile getiren Akay, standa koyacakları para makinesinin de satıcıların hizmetine sunulacağını belirtti. Akay, “Burada zaten vatandaşımız ilgisi açısından broşürleri dağıttık. Bunun yanında açtığımız stanta sahte para makinesi koyduk. Bu konuda vatandaşlarımız paralarının sahte mi gerçek mi olduğunu görebilecek. Ayrıca sahte para konusunda yardımcı olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Öte yandan, vatandaşlar ve satıcılar polisin bu uygulaması karşısındaki memnuniyetlerini dile getirerek, emniyete teşekkür ettiler. Bazı kurban satıcıları ise karşılıklı güvene dayalı ticaret yaptıklarını ifade ederek, Kahramanmaraş halkına itimat ettiklerini söylediler.
Bayrama sayılı günler kala, canlı hayvan pazarındaki pazarlıklar kıyasıya devam ederken, kurbanlık fiyatlarının ise makul seviyede olduğu belirtildi. Alışveriş yapan vatandaşlar, fiyat seviyelerinin geçen yıllara göre daha düşük seviyede olduğunu ifade ettiler. Kahramanmaraş Canlı Hayvan Pazarında, kurbanlık koyun fiyatlarının canlı kilosu 8 TL, keçi ve büyükbaş hayvan fiyatlarının ise 10-12 TL arasında vatandaşların satışına sunulduğu bildirildi.
Editör: Haber Merkezi