Bu yıl 43.'sü düzenlenen Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinde başpehlivan olan Milli Sporcumuz Serdar Böke gazetemizi ziyaret etti.
Spor hayatını Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor'da sürdüren 28 yaşındaki milli güreşçi Serdar Böke, bu yıl 43.'sü düzenlenen Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivalinde Tokatlı rakibini sayı farkıyla yenerek baş pehlivan oldu.
Aslen Afşin'in Kabaağaç mahallesinden olan milli sporcumuzun spor hayatı başarılarla dolu. 28 yaşındaki milli güreşçi Böke, 2013 tarihinde Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda serbest sitil 84 kiloda altın madalya kazandı. Bu başarı Böke ailesinin Akdeniz Oyunları'nda 4. altın madalyası. Güreşçi bir aileden gelen başarılı sporcunun amcası Bekir Böke de aynı branşta 1951, 1955 ve 1959'daki Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanmıştı.
Gazetemizde ziyarette bulunan Böke, "Ankara ASKİ Spor'da spor hayatıma devam ediyorum ve beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Bu yıl Afşin'de 43. Afşin Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali düzenlendi ve ülkemizin bir çok yerinden güreşçilerimiz katıldığı müsabakada ben baş pehlivan oldum. Bu başarıyı kendi doğup büyüdüğüm yerde elde etmek beni çok mutlu etti. Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlikte emekleri bulunan herkese çok teşekkür ediyorum, özellikle Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e güreşe vermiş olduğu desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür etmek istiyorum, kendiside güreş kökenli birisi zaten. Güreş,  Afşin açısından çok önemli çünkü geçmişte ilçemizden birçok başarı elde etmiş sporcu bulunmaktadır. Ankara'da spor hayatıma devam ediyorum ve orada benim üzerimde emekleri bulunan Ali Kılınç ve Fevzi Çölbeyi hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca benim üzerimde emeği bulunan ve benim gibi 1993 Akdeniz Oyunları'nda güreşte altın madalya kazanan AK Parti İlçe Başkanımız Fevzi Kaynak'a ayrıca teşekkür ediyorum."şeklinde konuştu.
2016 Rio Olimpiyatları benim en büyük hedefim diyen Milli Güreşçimiz Böke, "Ülkemizi ve memleketimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Benim şuanda en büyük hedefim 2016'da Yaz olimpiyatlarında ülkemize altın madalya kazandırmaktır. 5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında bayrağımızı göndere çektirerek, istiklal marşımızı okutmak istiyorum. Bunun için halkımızın her zaman hayır dualarına ihtiyacımız var. İnşallah halkımız bizlerden dualarını eksik etmezler bizlerde ülkemize en güzel şekilde temsil ederiz.Ayrıca Yeşil Afşin Gazetemize de bu konuda çok teşekkür ediyorum bizlere her zaman ilgi ve alaka gösterdiği için."açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi