Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) kanalıyla iş yeri açan girişimcilere düşük faizli kredi desteği sağlanacağı müjdesini verdi.

KOSGEB Kahramanmaraş İl Müdürlüğü Personeli Yunus Atmalı ile birlikte Afşin’de hizmet veren bankalara ziyaret gerçekleştiren Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, banka müdürleri ile kredi desteğine yönelik fikir alış verişinde bulundu.

İlk olarak Halk Bankası Müdürü Soner Karaboğ’yı makamında ziyaret eden Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, KOSGEB girişimcilerine özel krediyle ilgili bilgi alış verişi yaptı.

Daha sonra Afşin Ziraat Bankası Müdürü Hüseyin Akdokur, Vakıflar Bankası Afşin Şube Müdürü Ümit Nuri Esin, İş Bankası Müdürü Süleyman Yavuz’u makamlarında ziyaret ederek KOSGEB Kredisine ilişkin bilgi alış verişinde bulundu.

Topaktaş, “Devletimizin KOSGEB aracılığı ile girişimci esnaf ve sanatkarlara bir kredi desteği söz konusu. Geçtiğimiz yıl Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak aşağı yukarı 200 kişiye KOSGEB Girişimcilik kursu ve kurs sonunda Belgesini vermiştik. Bunlarda yaklaşık 100 tanesi Allah’a hamdolsun KOSGEB’den hibe desteğini alarak iş yerlerini açmışlardır. Bizler de bugün Kahramanmaraş KOSGEB İl Müdürlüğünde çalışan Afşinli hemşehrimiz Yunus Atmalı bey ile birlikte İlçemizde hizmet veren Ziraat Bankası, İş Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Halk Bankası Müdürlerimizi ziyaret ederek krediye ilişkin bilgi verdik. Kredi desteğine yönelik bilgi alış verişi yaptık. Devletimizin desteğiyle KOSGEB kanalıyla iş yeri açan erkek girişimcilerimize 50 bin lira, bayan girişimcilerimize ise 70 bin lira kredi verilecek. Çok düşük faizli bir kredidir. Bu destek esnaf ve sanatkarlarımıza can suyu olacak. Banka müdürlerimizle de yaptığımız bilgi alış verişinde Afşin’e ciddi anlamda bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Topaktaş, kredi desteğinden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızı odamıza beklediklerini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi