Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş imzası ile yazılan açık mektup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a posta yoluyla gönderildi.

Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, esnafın beklentilerinin yer aldığı mektupla alakalı basın açıklaması düzenleyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanım, size bu mektubu ilçemizdeki esnaf ve sanatkârlar için yazıyorum. Ülke olarak koronavirüs hastalığı yüzünden gerçekten zor günler geçiriyoruz. Tabi ki herkes kendine göre ayrı ayrı sıkıntılar içinde. Fakat virüsten etkilenen herkesten fazla esnaf ve sanatkarlarımız oldu.

Sayın Cumhurbaşkanım esnaf ve sanatkarlarımız içinde de en çok mağdurlar olanlar özellikle işyerleri kapanan esnaflarımız oldu. Sayın Cumhurbaşkanım ne olur inanın, esnaflarımız odaya geldiklerinde, mağduriyetlerini anlattıklarında, çaresizce ‘bizler şimdi ne yapacağız, evimizi nasıl geçindireceğiz, ne zaman açacağız, hiç bir yardım yok mu’ dediklerinde bizlerinde yapacağı çok fazla bir şey olmadığından dolayı onları artık teselli bile edemiyoruz.”

İlçe esnafının en çok yazılan cezalardan yara aldığını ifade eden Topaktaş, “Sayın Cumhurbaşkanım, açık olan esnaflarımızda yazılan cezalardan mustaripler. Ne zaman bir ekip gelecek, bir şey bulacak, belki de bir kaç aylık biriktirdiği parayı cezaya mı verecek onun sıkıntısı içindeler. Dolayısıyla en mağdur olan esnaflar bu kadar üstlerine gelinmesinden çok üzgünler. Sayın Cumhurbaşkanım, her daim devleti için, vatanı için, bayrağı için, ezanı için canını bir an bile hiç düşünmeden verecek olan bu Esnaf ve Sanatkârımız her daim sizlerin aldığı her kararın arkasında ve sizden şefkat beklemekteler. Özellikle işyerlerini kapatan esnaflarımıza evlerini geçindirecek kadar bir yardım veya faizsiz bir destek daha olursa en azından kimseye muhtaç olmazlar.

Sayın Cumhurbaşkanım, sözlerime son verirken İlçemizdeki tüm Esnaf ve Sanatkârlar adına size saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Cenab-ı Allah inşallah biran evvel bu hastalıktan ülkemizi kurtarsın. Sizleri ve Milletimizi Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi