Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, yöresel ürün ‘çaman’ı yurt içinin yanı sıra yurt dışına da ihraç eden ‘Çaman Afşin’ fabrikasının işletmecisi Metin İnal’ı ziyaret etti.

Tesisi gezen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, ilçenin tanıtılmasına yöresel ürün çaman ile katkıda dünyaya duyuran işletmeci Metin İnal’a teşekkür etti.

Başkan Topaktaş, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Afşin’de uzun zamandır çaman üretimi yapan iş insanımız Metin İnal yeni bir tesis kurdu ve üretim bandını genişletti. Geçtiğimiz yıl 500 metrekare çaman üzerine fabrika kurulmuş ve son sistem teknolojiyle üretimi arttırmış. Esnaf Odası Yönetiminden arkadaşlarımızla tesisi gezme fırsatımız oldu. İlçemize yakışır bir tesis olmuş. Yurt içinde ve yurt dışında ciddi ihracat yapan iş insanımız Metin İnal’ı tebrik ediyorum.”

İşletme Sahibi Metin İnal da" Afşin'imizde üretimini yaptığımız, bölgemizin yöresel lezzeti çaman'ı tüm Türkiye'ye hatta dünyaya tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Bunun için ilçemize yakışan bir tesis oluşturarak üretimimiz artırdık. " dedi.

Afşin'in tanıtımına da katkıda bulunduklarını belirten İnal," İlçemize yakışan bir tesisi hayata geçirdik ve üretimimizi artırdık. Yerli ve yabancı birçok firmanın yiyecek, içecek ve ekipman ürününün sergilendiği fuarlara katılıyoruz markamızın tanıtımın yanı sıra Afşin'imizin tanıtımını da gerçekleştiriyoruz. Gittiğimiz her yerde yöresel lezzetimiz olan çaman yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Çaman Afşin’in yurtdışı ihracat hattını da daha da genişlettik. Bizleri ziyaret eden Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi