Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Ahilik Haftası münasebetiyle mesaj yayımladı.  

Ahiliğin, Anadolu’da, birliğin ve refahın sağlanmasına ve toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük ettiğini ifade eden Başkan Hakan Topaktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ahilik; kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlâkı buluşturan bir hayat düsturu, dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. 13. yüzyılda Anadolu’da temelleri atılmış olan Ahilik, Ahi Evran’ın dayanışma ve paylaşmaya dayanan ilkeleri ile birlikte günümüze kadar tüccarımız, esnaf ve sanatkârımıza yol göstermiştir” diye konuştu.

Ahiliğin günümüzdeki adının esnaf ve sanatkar olduğunu dile getiren Başkan Topaktaş, “Ahilikte çalışmak, üretmek ve alın teri ile kazanmak bir ahlak kuralıdır. Ahilik kültüründe belirli toplumsal kurallar uygulamakla kalmayıp, sistematik biçimde insan yetiştirmek hedeflenmiştir. Böylece Ahilik teşkilatı yüzyıllar boyunca varlığını sürdürmüş ve günümüzde bile geçerli olan kurallar manzumesi ile insanımıza yön vermiştir. Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın en güzel örneklerini yıllarca sergilemiş; işçinin, üretenin, helal kazancın, dürüst yönetimin simgesi olmuştur. Türkiye ekonomisinin temel taşı olan, esnaf ve sanatkârlarımız, bu mirası devam ettirmekte ve gelecek nesillere aktarmaktadır. Bu vesile ile Ahilik Haftası’nı kutluyor, herkese hayırlı kazançlar diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi