CHP Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır, Tarım politikasındaki yapılan yanlışlıklar nedeniyle tarım üretimindeki verimin düştüğünü söyledi. Sığınır, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu çiftçilerimizin yanındayız. Sonuna kadar durumu takip edeceğiz." dedi.


CHP İlçe Başkanı Sınır, yapmış olduğu yazılı açıklamada, AKP'nin yanlış ve kötü politikaları sadece ticari hayatı bitirmekle kalmamıştır. Bugün Afşin esnafı ağır mağduriyetler yaşamaktadır. AKP'nin para muslukları kesildiğinden piyasada sıcak para trafiği durmuştur. Afşin'deki dış sermayeli marketler ve diğer unsurlar nedeniyle Afşin esnafı derin bir sıkıntıya sürüklenmektedir. Bu da yetmezmiş gibi bugün Afşin termik santrallerinde çalışanların taşeronlaşması gündeme gelmiştir. Bu taşeronlaşma yaşandığında Afşin ekonomisi baştan sona derin bir darbe alacaktır."açıklamasında bulundu.

Sığınır açıklamasına şöyle devam etti:

"Özellikle yok edilmeye çalışılan tarımımız nedeniyle Afşin'de gelir kaynakları azalmıştır. Afşin ve çevresi büyük kentlere iş aramak için göçen aileler nedeniyle hızla boşalmaktadır. Tarım politikasındaki yapılan yanlışlıklar nedeniyle tarım üretimindeki verim düşmüştür. Toprak kısırlaşmış ve rekolte azalmıştır. Geçmişte İsmet İnönü'ye "bereketsiz ve uğursuz" diyenler bu memlekete en büyük uğursuzluğu getirmiştir. Bunu yapanlar önce kendilerine bakmalıdır. Bugün Tanır beldemizdeki Tanır Tarım Kooperatifi tarımsal krediler nedeniyle onlarca çiftçimizi icraya vermiştir. Bu krediler Afşin İlçe Komisyon kararlarına göre ertelemeye uğramıştır. Ancak bu kararlar göz ardı edilerek daha sezon başlamadan ve çiftçilerin parası olmadığı bir dönemde çiftçi kredilerinin icra takipleri talep edilmesi Tanır'daki çiftçilerimizi ağır şekilde mağdur etmektedir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu çiftçilerimizin yanındayız. Sonuna kadar durumu takip edeceğiz. Yarın Afşin'de diğer çiftçilerimizde aynı durumla karşı karşıya kalmamasının garantisi yoktur. Afşin halkı eğer kendi refahım, güvenini ve kurtuluşunu düşünüyorsa Cumhuriyet Halk Partisinin saflarında yer almalıdır. Başta AKP olmak üzere hiçbir parti ne Afşin'de ne de Türkiye'de çözüm değildir ve çözüm olmayacaktır."

Editör: Haber Merkezi