Afşin CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır, Afşin'in problemlerini ele alarak CHP iktidara geldiği zaman Afşin'in hak ettiği çağdaş seviyeye ulaşacağını söyledi. 

CHP İlçe Başkanı Sınır, yapmış olduğu yazılı açıklamada, , Koçovası, Haticepınarı ve Oğlakkayası başta olmak üzere birçok mahallemizin yolları yoktur. Bu mahallerimizin dış dünya ile bağlantısı neredeyse kopmuştur. Asfalt olmayan ve hatta yol bile denemeyecek kadar kötü bağlantılarla köylülerimiz, çiftçilerimiz mağdur olmaktadır." dedi.

Sğınır açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Ülkemizde iktidarın "İleri Demokrasi" olarak dayattığı özgürlük kısıtlamaları ve hak ihlalleri yanında yurttaşlarımız derin bir mağduriyete itilmektedir. Özellikle iktidarın uygulamaları ve yenilik diye sunduğu tüm olumsuzlukların faturası özellikle halkımıza kesilmektedir. Bunun bedelini ödeyen halkımız her geçen gün geçmişten daha kötü durumlarla mağdur edilmektedir. Özellikle Afşin ve çevresi iktidar partisinin uygulamalarından oldukça zor bir sürece itilmiştir. Örneğin belde belediyelerin kaldırılmasıyla birlikte Afşin merkez ve çevre mahalleler tüm hizmetlerden mahrum bırakılmıştır.

Bugün Büyüktatlar, Koçovası, Haticepınarı ve Oğlakkayası başta olmak üzere birçok beldemizin yolları yoktur. Bu beldelerimizin dış dünya ile bağlantısı neredeyse kopmuştur. Asfalt olmayan ve hatta yol bile denemeyecek kadar kötü bağlantılarla köylülerimiz, çiftçilerimiz mağdur olmaktadır. Bugün bir köylümüz Afşin'e ulaşmak için oldukça sıkıntılar çekerek ilkel koşullarda mücadele ederek ilçemize ulaşmaktadır. 2015 yılında geçmişten kötü bir hale gelen belde ile ulaşımın olmaması hayret edilecek bir durumdur. Buraya en basit belediyecilik faaliyetlerinin bile götürülmemesi, halkımızın köhne bir düzene mahkum edilmesi kabul edilemez. Hiçbir bakım faaliyetleri olmayan beldelerimiz en sonunda ne hale gelecektir. Yerel halkımız bu durumu iyi değerlendirmelidir. Kaybeden Afşin insanıdır. Bu sorunların bölgedeki AKP yöneticileri tarafından da görmezden gelindiği ortadadır. CHP Afşin İlçe teşkilatı olarak bu durumun yakından takipçisi olacağız. Halkımız CHP iktidarı zamanında hak ettiği çağdaş seviyeye ulaşacaktır.”
Editör: Haber Merkezi