Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere trambus alımı için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde..!2000TL-8500TL. Sizin Arzuladığınız Aylık Kazanç?Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere trambus alımı için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Poyraz, Kahramanmaraş Belediyesi'ne alınan 11 adet yeni otobüsün tanıtımını yaptı. Yaklaşık 3,5 milyon TL'ye mal olan otobüslerle kent içi ulaşımın bir nebze de olsa çözüleceğini ifade eden Poyraz, kalıcı bir çözüme ulaşmak için de trambus alınacağını dile getirdi.
Ulaşımın bugün olduğu gibi gelecekte de kentlerin başlıca sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken Poyraz, "Altyapı sorunlarını ne kadar çözsek, yeşil alan yapsak, tarihi ve kültürel dokuyu ortaya çıkarsak ulaşım en önemli sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle bütün dünyada da ulaşım sürekli üzerinde çalışılan, çalışma yapılan bir alan. Bu günde aldığımız 11 yeni otobüsü hizmete sunuyoruz. Böylelikle otobüs sayımız 34'e çıktı. Bu araçlarımız çok konforlu ve ulaşım problemlerine şimdilik nispeten çözüm bulmuş oluyoruz" diye konuştu.
Kent içi ulaşım için tramvay hattı oluşturmayı da düşündüklerini kaydeden Poyraz, rantabl olmamasından dolayı bundan vazgeçtiklerini belirtti. Bunun yerine şimdi trambus üzerine yoğunlaştıklarını söyleyen Poyraz, şunları kaydetti:
"Biz idareciler şehrin geleceği için adım atarken çok dikkat etmeliyiz. Biz tramvayın parasını bile ayarladık ama bizim şehrimiz için rantabl olmadı. Biz de farklı alternatif araştırırken, şu anda dünyanın muhtelif yerlerinde kullanılmış, hafif raylı sistem gibi olan trambus üzerinde yoğunlaştık. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Trambuslerin maliyeti de normal raylı sisteme göre çok uygun. İnşallah konu olgunlaştığında bunu kentimize kazandıracağız. 40-50 milyon TL'lik bir maliyetle insanların daha rahat ulaşım sağlamalarını sağlayacağız. Bu şehrin menfaatleri neredeyse biz oradayız."
Poyraz, kent içinde sefer yapan minibüs şoförlerine de çağrı yaparak, 2 kişinin birleşerek otobüs alması noktasında çağrı yaptı. Bu şekilde hem trafiğin rahatlayacağını hem de insanların daha konforlu ulaşım yapacağını işaret eden Poyraz, belediye olarak da bu konuya her türlü kolaylı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi