Kahramanmaraş Elbistan ilçesi Belediye Başkanı Durmuş Küçük, darbeye karşı demokrasi yürüyüşü için Elbistan halkıyla buluştu. Başkan Küçük, “Millet dik durarak tarih yazdı” dedi. 
15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grup askerin darbe teşebbüsüne karşı Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde yaşayan halk, meydanlarda demokrasi nöbetlerine ve yürüyüşlerine devam ediyor. Kahramanmaraş Elbistan ilçesi Belediye Başkanı Durmuş Küçük, darbeye karşı demokrasi yürüyüşü için Elbistan halkıyla buluştu. Başkan Küçük, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Ak Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı ile birlikte Elbistan halkıyla demokrasi yürüyüşüne katıldı. Türk Bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştiren Elbistan halkı sık sık tekbir getirirken, hükümet lehine ve darbe karşıtı sloganlar attı.
“Millet dik durarak tarih yazdı”
Yürüyüş sonrası halka hitap eden Elbistan ilçesi Belediye Başkanı Durmuş Küçük, “İstanbul ve Ankara'da darbe girişinimini bir arkadaşımdan duyduğum anda hemen 20 kişilik bir ekip ile Elbistan Belediye Evi'nde toplandık. TRT'de darbe bildirisi okunmadan önce meydana inmemiz gerektiğine arkadaşlarla karar verdik. ilk saatlerde meydana geldiğimizde AK Parti teşkilatımızın önünde 50 kişilik bir grup vardı bizimle beraber 100 kişilik bir grup oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın halkımızın meydanlara çıkması gerektiği yönünde ki beyanında sonra Elbistan halkı akın akın meydanı hınca hınç doldurmaya başladı. Hiç bir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin necip halkımız Sayın Cumhurbaşkanımıza destek verdiği için Elbistan halkıma çok teşekkür ediyorum” dedi.
"İslam ümmetinin yegane sığınağı Türkiye'dir"
12 Eylül 1980 darbesinde lise öğrencisi olduğunu ve 28 Şubat darbesini de bizzat yaşadığını belirten Başkan Küçük, 15 Temmuz cunta darbesinin ise en acımasız ve en kapsamlı olduğunu belirtti. Kendi silahlarımız ile vatandaşların hedef alındığını söyleyen Küçük, 15 Temmuz Türk tarihinde vuku bulunmaması gerekiyordu. İslam coğrafyasında Türkiye istikrar ve huzur adasıdır. İslam milletinin, İslam ümmetinin yegane sığınağı Türkiye'dir. Bu sığınakta istikrarsızlık oluşturmak hiç bir devlet ve millet şuuruyla bağdaşmaz. Bin yıllık tarihimizde de bu böyle olmaması gereken bir durumdur. Bu nedenle bunu idraklere havale ediyoruz " ifadelerini kullandı.
"Darbenin arkasında paralel yapı var"
Demokrasiyi ve devletini düşünün bir çok insanı perişan eden paralel yapının en büyük mağdurlarından biri olduğunu söyleyen Küçük, “2011 yılından bu yana Paralel yapının savcıları tarafından sürekli bir şekilde davalarla, belediyecilik faaliyetlerimin suçu konu teşkil edilmesiyle çok büyük problemler yaşadım. Aile evradım, bizler evimin altına dahi polis yerleştirdiler. Bugün adliyede bu dosyalar mevcuttur, 2011 yılından bu yana çektiğimizi bir Allah biliyor, bir aile evradım biliyor birde duyarlı Elbistan halkım biliyor. Uzun süre süren kapsamlı projeler yürütmüş olmalarına rağmen Allah uzun ömürler versin Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Devletimize, milletimize, İslam alemine hiç bir şekilde güçleri yetmeyecektir" dedi.
"Bana kumpas kuran savcılar tutuklandılar"
İlahi adaletin tecelli ettiğini söyleyen Başkan Küçük, "2011 yılında altı adet gizli dosya ile Paralel yapının Elbistan'da en büyük hedefi haline getirildim. Amaçları şahsımda Ak Partimizi çökertmekti. Bu nedenle gizli dosyalar, gizli planlar, gizli soruşturmalar ve gizli takiplerle hakkımda altı adet dosya oluşturuldu. 17-25 aralık tarihlerinde paralel yapı savcıları tarafından Elbistan'da sanık konumuna getirildim. 17-25 aralık 2013 tarihlerinde takibe alındım. 25 Aralık'ta binlerce evrak istenildi belediyemde ama Allah'a şükürler olsun ki muavfak olamadılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın konunun üzerine ülke çapında üzerine gitmesiyle geri adım atmak zorunda kaldılar ve en sonunda da takipsizlik kararı verildi. Bu nedenle Elbistan'da bu takibi yapan iki savcı paralel yapı iddiasıyla tutuklandılar.
"Ak Partimden hukuken ihraç edilmedim"
Darbe gecesinin gerçekleştiği ilk dakikalarda Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan'ı arayıp devletin emirlerinde olduğunu söyleyen Başkan Küçük, " Şükürler olsun 18 gündür meydanlarda olarak bu ispatladık. Bin yıllık geleceğimizi kurtarmak için, 18 gün değil bin gün meydanlarda beklemeye değer. lakin ilk gün çok zor bir gündü elhamdülillah biz ilk gün ilk dakikalarda hemen meydana indik, tavrımızı net belirledik. Meydanlarda olduğumuz 140 bin nüfuslu Elbistan halkı gördü. Her akşam halkımıza imkanlar dahilinde ikramlarda bulunduk. Şunu da belirtmekte fayda var ben çok sevdiğim Ak Partimden hukuken ihraç edilmedim. Çünkü ihraç edilme evrakım disiplinden çıkmadı ve bize tebliğ edilmedi. Biz halen hukuken AK Partiliyiz, AK Parti Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu en büyük sivil toplum kuruluşudur, demokrasi hareketidir bu nedenle hiç bir zaman gönül bağımız kopmadı. Ancak partimiz içerisinde bir grup bizi yanlış olarak değerlendirdiler. Lakin Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Binali Bey doğru değerlendiler. Bu konuda da inşallah partimizden ihraç edilmediğimiz yönünde gereken açıklama en yakın zamanda yapılacağına inanıyorum" dedi.
Editör: Haber Merkezi