MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Çöllolar Kömür Sahası'nda 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan göçükle ilgili verilen kararın vicdanları tatmin etmediğini söyledi.

6 yıl önce Çöllolar Kömür İşletmesi'nde yaşanan ve 11 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan göçüklerle ilgili olarak 23 kişi hakkında açılan davanın 22. duruşmasında çıkan karar hakkında açıklamada bulunan MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, "Adalet güçlülerin değil herkesin sahip olması gereken bir olgudur. Davanın şimdiye kadar takipçisi olduğumuz gibi bundan sonraki süreçte de takipçisi olacağız." dedi.

11 kişinin ölümüyle ilgili yargılanan 23 kişiden 4'ü, 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldığını ve mahkeme, daha sonra hapis cezasını 91 bin 200'er lira para cezasına çevrildiğini söyleyen MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, verilen kararın aileleri üzdüğünü belirterek, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"  2011 yılında Çöllolar bölgesinde meydana gelen göçükte 11 kişi göçük altında kalmıştı. Olayın üzerine açılan davada 6 yıl sonra traji komik karar davaya taraf olan aileleri ve bizleri derinden üzmüştür. 6 yıllık süren bir davanın vicdanları tatmin etmedi.EÜAŞ kontrol biriminde görevli 9 personelin beraatına karar verildiğini açıkladı. Pehlivanoğlu, Çöllolar Kömür Sahası’nın işletmecisi Park Teknik A.Ş.’nin yöneticilerinden Yakup Kaygusuz, Refik Güray Eken, Şeref Göksu ve Yusuf Aydın hakkında Türk Ceza Kanununun 85/2 maddesi gereğince 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Bu ceza, sanıkların iyi hali ve kusur oranları göz önünde bulundurularak 1/6 oranında düşürülerek 4 yıl 2 ay hapis cezasına düşürüldü. Sanıklar için istenen hapis cezası, günlük 60 liradan da toplam 91 bin 200’er lira adli para cezasına çevrildi. Adalet güçlülerin değil herkesin sahip olması gereken bir olgudur. Davanın şimdiye kadar takipçisi olduğumuz gibi bundan sonraki süreçte de takipçisi olacağız. "

Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı.

Göçük altından dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'ya ise ulaşılamamıştı.

Editör: Haber Merkezi