Afşin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'ta başlayacağını bildirdi.

Afşin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, yaptığı açıklamada, mevsim değişimiyle birlikte havaların soğumaya başladığını belirterek, sürücülerin araçlarının lastiklerini mevsime göre kontrol etmesi gerektiğine değindi.

Kış lastiği uygulamasının 'yolcu ve eşya' taşınan araçlarda zorunlu olduğunu söyleyen Kabaağaç, Hususi araçların ise bu kapsamın dışında tutulduğunu fakat can ve mal kaybına karşı hususi araçların da kış lastiği takması gerektiğini söyledi.

Kabaağaç, ''1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu olup yapılan düzenleme; hususi olarak tescil edilmiş taşıtların kış lastiği takmalarını kapsamamakta. Kış şartlarının etkili olduğu ilçemizde hususi araç sahibi vatandaşlarımızda kış lastiği takmaları konusunda uyarıyoruz. Yaz lastiğinden mevsime uygun lastiğe geçiş yapılması, eski lastiklerin takılacağı ve kullanılacağı anlamına gelmiyor. Lastik bir araç için çok önemlidir ve trafikte hayati önem taşır. Çıkartılacak yaz lastiklerinin yerine araçların yola tutuşunu iyi sağlayabilecek lastiklerin takılması en doğru karar olacaktır. Sürücülerimiz bu konuda duyarlı olmalıdır. Kış lastiği zorunluluğuna uymayan araç sahiplerine 625 lira ceza kesilecek." diye konuştu.

Afşin’de kış mevsiminin ağır geçtiğini belirten Kabaağaç, sürücülerin yolda kalmaması için araçlarına "A'dan Z'ye bakım" yaptırmaları önerisinde bulundu.

Kabaağaç, “Kış aylarına girmiş bulunmaktayız. Artık vatandaşlarımız yavaş yavaş araçlarının kışlık bakımlarını yaptırması gerekiyor. Vatandaşlarımızın kışın yolda kalmamaları için antifriz seviye ve dereceleri, lastik diş derinlikleri, motor, aks ve ön takımlar başta olmak üzere detaylı araç bakımını yaptırması lazım. Kış lastiği uygulamasına ek olarak araç sahiplerinin zincir ve yedek lastik bulundurmaları da gerekiyor. Bu konuda yasal bir düzenleme olmamasına rağmen kazaların önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Sadece kar yağışları değil, fırtına ve yağmura karşı da kış lastiklerinin kullanımı kazaların önlenmesine yardımcı oluyor.”açıklamasında bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi