Güven: “Afşin’imizi güzel günler bekliyor”

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Yeşil Afşin Gazetesini ziyaret etti.

Başkan Güven, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Sebahattin Atalay, Belediye Meclis Üyesi Ömer Kaya ile birlikte Yeşil Afşin Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sinan Doruk ile görüşmesinde, 16 Eylül 2019 Pazartesi günü vefat eden Yeşil Afşin Gazetesinin imtiyaz sahibi Ömer Kösebalaban’ı andı. Güven, ayrıca ziyaretinde yapacağı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

“Ömer’imizi andık”

Yeşil Afşin Gazetesinin örnek gazetecilik hayatını sürdürdüğünü ifade eden Güven, “Afşin’de uzun yıllar önce babası merhum Abdullah Kösebalaban tarafından kurulan Yeşil Afşin Gazetesi ilkeli yayıncılığı ile Anadolu’da birçok yayın organına örnek bir gazete olarak toplumun hafızasında yer edinmiştir. Kahramanmaraş ve Afşin'de gazeteciliğin önemli temsilcilerinden Ömer Kösebalaban'ın vefatı ailesi ve sevenleri başta olmak üzere basın camiasını derinden üzdü. Ziyaretimizde aramızdan ayrılan kardeşimiz, dostumuz Kösebalan’ı andık, ruhu şad olsun. Gazetemiz şuanda Ömer Bey’in bıraktığı yerden devam ediyor. Üstatlarından devraldığı gazetecilik örneklerini sergileyerek, doğru ve güvenilir haber kaynağı olma özelliğini sürdürüleceğinden şüphemiz yok.” dedi.

2020 belediye hizmet sezonuna hızlı bir giriş yapacaklarını ifade eden Güven, şu ifadelere yer verdi:

-“Millet Bahçesi Projesine Başlayacağız”

 “Yeni sezon hazırlıkları tamamlanmak üzere. İlçemizdeki çalışmaları baharla birlikte yoğun bir şekilde başlatacağız. Yakın bir tarihte Atilla İmamoğlu Parkında hizmete kazandıracağımız Bilgi Evi Afşinli gençlerimize hizmet edecek. Sezonla birlikte fidanlık arazisindeki millet bahçesi projesine başlayacağız.

-“Lavanta Meydanımız Olacak”

Havaların el vermesiyle birlikte çarşı merkezimizdeki eski şadırvanımızı lavanta meydanına dönüştüreceğiz. Lavanta meydanımız ile alakalı çalışmalarımız son aşamaya geldi. İnşallah en geç Haziran ayı içerisinde tamamlamayı planladığımız lavanta meydanımızda havuz sistemiyle yine örnek bir çalışmaya imza atacağız.

-“Yediler İş Merkezi dönüşüm çalışmaları devam ediyor”

Çözüme kavuşturduğumuzda ilçemizi rahatlatacak en önemli projelerden biri olan Yediler İş Merkezi dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Firmalarla görüşüyoruz, hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah belli bir aşamaya geldiğinde önce Yediler İş Merkezindeki mülk sahipleriyle ve tüm kamuoyuyla nasıl bir projenin ele alındığını paylaşacağız. Projenin hem finansal hem de mimari ayağı ve diğer hukuksal problemleri çözmeden insanların kafasını karıştırmak istemiyoruz.

-“Afşin, aromatik bitkilerin üretim merkezi olacak”

Yeni dönemde ümitli olduğumuz alanlar var. Özellikle Afşin ekonomisine ve tarım alanlarına katkı sağlayacak alternatif ürünlerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. Afşin’de aromatik bitkiler konusunda Afşin’in bir üretim merkezi olmasını arzu ediyoruz. Bununla ilgili tesisimizi kurduk, bahçelerimizi oluşturduk. Çiftçilerimizi ve bu konuda yatırım yapmak isteyenlere gerekli yönlendirmeleri yapacağız. Önümüzdeki yıllarda Afşin birçok alanda, farklı güzelliklerle anılan, çiftçimizin daha rahat ettiği bir ortama kavuşacak. İnşallah Afşin’i güzel günler bekliyor. Belediye çalışmalarımızı halk ile paylaşılması ve kamuoyuna duyurulması noktasında emek veren basın kuruluşlarımızı önemsiyoruz. Basınımızda belediyemiz gibi Afşin’e hizmet ediyor. Sansasyondan uzak, doğru habercilik ilkelerinden ödün vermeyen Yeşil Afşin Gazetemize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi