Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven bir takım ziyaretler için gittiği İngiltere’de Enfield Belediye Başkanı olan Afşinli hemşerimiz Sabri Özaydın’ı ziyaret etti.

Ziyaret ile alakalı bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Belediye Başkanlığını Afşinli hemşehrimiz Sabri Özaydın Bey’in yaptığı, Londra'nın Enfield kentinde gerçekleştirilen etkinliğe katıldık.  Kendileri ile belediye çalışmalarımız hakkında görüş alışverişlerinde bulunduk. Ziyaretimizi MÜSİAD başkanımız Mustafa Demir, Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanımız Ali Kılınç ve Elbistan Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz ile birlikte gerçekleştirdik. Nazik davetlerinden dolayı hemşerimiz Sabri Özaydın’a ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.” Açıklamasında bulundu.

“Afşin’den, memleketimden misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı mutluyum” diyen Enfield’a Belediye Başkanı Sabri Özaydın, ““Öncelikle çok uzaklardan gurbetlerden vatanımıza, memleketimize, ana yurdumuza, baba yurdumuza selamlar. Bugün kıymetli iki başkanımın Afşin ve Elbistan belediye başkanlarını ağırlamaktan son derece mutlu oldum.” diye konuştu.

Sabri Özaydın’dan yardım balosu: 35 bin sterlin toplandı

Londra’da Enfield ilçesi Belediye Başkanı Sabri Özaydın, görevini devretmesine birkaç ay kala, çeşitli yardım dernekleri yararına görkemli bir balo düzenledi. Geceye Başkan Özaydın eşi Özlem Özaydın ile katıldı.

Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan’ında konuklar arasında yer aldığı geceden yaklaşık 35 bin sterlin gelir elde edildi. Türkiye’den yedi ilçe belediye başkanının da katıldığı balodan elde edilen gelir, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ve kanser hastalarına yardım dernekleriyle gençleri spora özendirmeye yönelik projelere aktarılacak.

GECE MİNİ KONSERLE BAŞLADI
Edmonton’da Kervan Banqueting Suite’te düzenlenen baloya Enfield milletvekilleri Feryal Demirci Clark ve Bambos Charalambous ile Londra Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Joanne McCartney, Enfield Belediye lideri Nesil Çalışkan, diplomatlar, çok sayıda ilçe belediye başkanları, Enfield Belediye Meclis üyeleri, MPS Türk Polis Derneği (TPA) görevlileri, CHP İngiletre Birliği Başkanı Kazım Gül, MUSİAD UK Başkanı Mustafa Demir, sanatçılar, dernek başkanları ve iş insanları katıldı.

YOĞUN KATILIM OLDU
Enfield Belediye Başkanı Özaydın, Koronavirüs pandemisi nedeniyle bu geceye son dakikada karar verildiğini buna rağmen baloya Türkiye, Suudi Arabistan ve İngiltere’nin farklı bölgelerinden yoğun katılım olduğunu belirterek davetlilere teşekkür etti. Konuşmasında belediyenin hizmetlerine değinen Özaydın, ayrıca kuralsız atılan çöplerin toplanması için başlattıkları girişimi tanıttı.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ YARDIM TİŞÖRTLERİ TASARLADI
Özaydın, 200 kadar ilkokul öğrencisinin katılımıyla bir tişört çizimi yarışmasının yapıldığını, seçilen çizimleri kişisel bütçesinden bastırıp satışa sunacaklarını ve bunların gelirini yardım örgütlerine vereceklerini söyledi.

Özaydın, Enfield Belediye Başkanlığı’na Temmuz 2020’de seçilmişti. Normalde ilçe belediye başkanları, belediye meclisi üyelerinin arasından bir yıllığına seçiliyor. Ancak geçen yıl pandemi nedeniyle belediye meclisi toplanamadığı için Özaydın iki dönem görev yaptı.

SEÇİMLER 5 MAYIS’TA YAPILACAK
63 üyeli Enfield Belediyesi Meclisi Özaydın’ın da üyesi olduğu ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin kontrolünde. Belediye Meclisi üyelerinin 21’i Kıbrıs ve Türkiye kökenli. İngiltere’de belediye seçimleri 5 Mayıs’ta yapılacak. Özaydın’ın görevi mayıs sonuna kadar devam edecek. Afşin doğumlu olan ve 1986’dan beri İngiltere’de yaşayan 54 yaşındaki Sabri Özaydın, 2018’de Enfield Belediye meclisi üyesi seçilmişti. Özaydın başkanlığa seçilmeden önce başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Editör: Haber Merkezi