Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ankara'da, Atatürk Kültür Merkez’inde üçüncüsü düzenlenen ‘Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinde’ Afşin'i en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.

Dört gün süren Kahramanmaraş Tanıtım Günleri etkinliğinde, Afşin standına yoğun bir ilgi olduğunu ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığının organizesiyle gerçekleşen tanıtım günlerinde Afşin standımız yine ilgi odağı oldu." dedi.

UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesinde bulunan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ve Afşin'in değerlerini ön plana çıkardıklarını dile getiren Başkan Güven, " Başkentimizde tanıtım günlerinde açılışın ardından çok yoğun bir ziyaretçi katılımı gerçekleşti. Özellikle hemşerilerimiz şehrimizin tanıtımı konusunda ciddi katkılar sağlıyorlar. Bizim ana temamız göz nurumuz Eshab-ı Kehf’imiz ve şehrimizin yetiştirdiği değerli ozan Âşık Mahsuni Şerif. Burada Âşık Mahsuni Şerif türküleri söyleniyor, Eshab-ı Kehf’imiz hakkında gelen ziyaretçilere bilgiler verildi. Şehrimizin tarih, tabiat ve güzelliklerini en iyi şekilde bu tür etkinliklerde tanıtımlarını gerçekleştirmeye çalıştık. Fuarımız 4 gün boyunca sürdü. İnşallah İzmir, İstanbul tanıtımları ile devam edecek. Memleketimizi, Afşin’imizin tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel ürünlerimizi, tarımsal ürünlerinizi ve coğrafik güzelliklerini tanıtmak için, dünyaya açılmak için tüm tanıtım organizasyonlarını değerlendirmek istiyoruz. Afşin'imizi dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi