İstişare ve değerlendirme toplantısı için Afşin’e gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Vekili Süleyman Aycan, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Başkan Güngör, belediye ziyaretinde yaptığı açıklamada, Büyükşehir belediyesi olarak, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf’i kalıcı listeye alınması çaba sarf ettiklerini belirterek, 250 bin nüfusa 100 yıl yetecek Akdere içme suyu projesini tamamlayacaklarını belirtti.

“Afşin, inanç turizmi açısında son derece önemli”

İnanç turizmi açısından Afşin’in son derece önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Güngör, “ İlçelerimizde düzenlediğimiz istişare ve değerlendirme toplantısı kapsamında Afşin ilçemizi ziyaret ettik. Ekinözü, Andırın ve Göksun ilçelerimizde ziyaretlerimizi tamamladık. Her ilçemizin olduğu gibi Afşin’imizin de kendisine özgü potansiyeli ve değerleri olan özelliklede inanç turizmi açısından son derece önemli bir ilçemiz. Afşin’imizde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesinin daha fazla ziyaretçi alması için Afşin Belediyemiz ile istişare ve değerlendirmeleri yapıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf’i kalıcı listeye alınmasıyla en büyük değeri ve en çok ziyaretçiyi de o zaman almış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Eshab-ı Kehf’in etrafının düzenlenmesi ve UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'nde yer alması için çalışmalarımız devam ediyor.” açıklamasında bulundu.

“Akdere, iki ilçenin 100 yıllık su sorunu çözecek”

Akdere içme suyu projesinin tamamlandığında Afşin ve Elbistan gelecek 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Güngör, “Afşin’imize yapılan en büyük yatırımlardan biri Akdere İçme Suyu Projesi. Bu proje bizden önceki dönemde belirli bir aşamaya getirilmiş ama bunun daha kalıcı ve sürekli olması için büyükşehir olarak yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Akdere İçme Suyu Projesi toplam yatırım maliyeti 275 milyon lira ve Afşin ile Elbistan’ın gelecek 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak son derece büyük ve önemli bir proje. Geçtiğimiz günlerde DSİ, Afşin ve Akdere içme suyu kaynağı arasındaki 30 kilometrelik ishale hattı çalışmalarına başladı. İşin toplam süresi 3 yıl fakat 2 yıl gibi bir süre içerisinde ilçemize bu suyu getirmeyi hedefliyoruz. Bu projenin Afşin ve Elbistan için çok önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Afşin Belediyemizle üst düzey koordinasyon sağladık”

Afşin’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Güngör, “Büyükşehir belediyesinin başarısı ilçe ve büyükşehir belediyesinin üst düzey koordinasyonuyla çok daha etkili hale geliyor. Kahramanmaraş’ın bu yönüyle örnek bir belediye olduğunu ifade etmek istiyorum. Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven de gayretiyle, çalışmasıyla ve tecrübesiyle Afşin’imize ciddi yatırımlar yapıyor. Başkanımıza da hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Güngör, belediye ziyaretinin ardından Afşin Belediyesi Kültür Evinde düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısında, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Başkan Güngör, Afşin’deki grup yollarını 2020 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini ve büyükşehir belediyesinin Afşin’e 150 milyon yatırım öngördüklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetleri öncelikli olarak yol, su ve kanalizasyon olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Güngör: “İlçelerimizde ve mahallelerimizde hizmetlerimizin planlamasını yapmıştık. Pandemi sürecinden dolayı biraz aksama yaşadık ama yine de aynı hızla devam ediyoruz. Yol sorununda da önceliğimiz grup yollarıdır. İlk önce bölgeye ulaşımı sağlayan grup yollarının eksiklerini giderip sonra tali yollara yöneleceğiz. Bizim amacımız gelir kaynaklarımızı doğru, yerinde ve zamanında kullanarak hizmet üretmek. Vatandaşa hizmetin en iyisini sunmaya gayret ediyoruz. ” diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ü Afşin’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Afşin’imize yapılacak yatırımları, yapılan hizmetleri konuştuk. Başkanımızın Afşinli hemşerilerimize müjdeleri oldu. Muhtarlarımızla bir araya gelerek istişarelerde bulunduk. Normalleşme süreciyle birlikte sahada daha etkin olmaya çalışıyoruz. Yatırımlarımız ve halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetlerimiz hızla devam edecek. Büyükşehir tarafından finansmanı sağlanan Akdere içme suyu projesinde çalışmalar tekrar başladı. İnşallah Afşinli vatandaşlarımız memba kalitesindeki içme suyuna kavuşacak. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Afşin’e büyük bir pozitif ayrımcılık gösteriliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından, mahalle muhtarları söz alarak mahallelerinde eksik olan hizmetleri ve taleplerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi