Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye mimarını seçti" dedi.

Başkan Erkoç, seçimlerin ardından yaptığı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk siyasi hayatına kazandırdıklarıyla dikkati çeken ve özellikle 12 yıldır güçlü Türkiye’nin inşası için gecesini gündüzüne katan bir şahsiyet olduğuna dikkat çekti.

"Yeni Türkiye’nin Mimarı olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçmenin mutluluğunu yaşamaktayız” diyen Erkoç,“‘İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın’ ilkesiyle son 12 yılda devleti milletin hizmetkarı yapabilmek, devlet ile millet arasında güven sorununu ortadan kaldırmak yani devlet ile milleti kucaklaştırmak için yapılan hizmetler, yeni bir boyuta ve farklı bir formata taşınacak. Türkiye’yi dönüştüren reformlarıyla ülkemizi dünyada önemsenen ülkelerden biri haline getiren, demokratikleşme iradesini sürdüren, vesayeti sona erdiren, millet iradesini ezdirmeyen, zalime karşı dik duran ve gerçekleri dile getiren bir Cumhurbaşkanı seçmenin haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Milletin ortaya koyduğunu irade ve tercih ile Türkiye’nin daha demokratik, daha müreffeh, daha zengin ve daha özgür bir ülke olabilmesi yönünde Yeni Türkiye’nin inşası için önemli bir dönüm noktasına gelindiğini savunan Başkan Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu seçim sayesinde hem Türkiye’nin tarihi seyri değişecek, hem de gelecek nesillere gururla yad edecekleri bir not düşülmüş olacaktır. Türkiye’nin siyasal algısı ve siyasal sisteme yansıyacak tavrı açısından önemli değişimlerinin başlangıcı olacağı kanaatindeyiz. 2023 - 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma yolunda en önemli dönüm noktalarından birisi olan bu tarihi günde 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a büyük bir teveccüh örneği gösteren kahraman şehrimizin asil insanlarına en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. 12 yıllık Başbakanlık görev sürecinde gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında ortaya koymuş olduğu kararlı ve dik duruşu sayesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarını artıran ve Türk Demokrasi tarihinde ilk kez halkoyuyla milletimizin yoğun teveccühünü alarak Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, kendisine yeni görevinde başarılar dileriz.”
Editör: Haber Merkezi