Kent Meydanı’nda 14 günden beri devam eden Demokrasi Nöbeti’nde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türk Milleti’nin artık uyandığını ve ayağa kalktığını söyledi.

 Önce Hukuk Darbesi Yapmaya Kalktılar

Başkan Erkoç: “Bunlar 17-25 Aralık'ta bir hukuk darbesine girişmişlerdi. Polisin teşkilatına sızmış bir grup terörist ile adaletin içine sızmış bir grup terörist, beraberce bir operasyon yapmışlardı. Şimdide askerinin arasına girmiş bir grup terörist ile yaptılar bunu. Biz, 17-25 Aralık'ta hukuk darbesinden sonra zaten 30 Mart'tan bu yana gerekli hassasiyeti gösteriyorduk. Sadece Büyükşehir olarak değil; Kahramanmaraş’ımızın genelinde bunlarla ilgili tavrı zaten ortaya koymuştuk. Sivil Toplum Kuruluşlarına karşı, bunları temsil eden Fethullah çetesinin adamlarına karşı tavrımızı o günden bu yana koymuştuk. Bunların panzehiri millettir. Yani cuntacılara karşı en önemli duruş; milletimizin birlik ve beraberliğidir. Şimdi Türkiye'yi temsil eden tüm siyasi partiler, Kahramanmaraş’ımızın tüm siyasileri hep bir olduk. Biz, milletçe böyle bir birlik ve beraberlik içinde olursak; bu birlik ve bu milleti tankla tüfekle kimse sindiremez. Uçaklarla sindiremez, hamdolsun! Silahlı kuvvetlerimiz de bunları temizleyecektir, temizliyorlar da! İnşallah birlik ve beraberliğimizi arttırdığımızda; bu meydanlardan dünyaya mesaj verdiğimizde, artık hiç kimse buna cesaret edemez” diye konuştu.

Artık Bu Millet Ayağa Kalktı

Milletin uyandığına işaret eden Başkan Erkoç: “Artık bu millet ayağa kalktı. Allah’a hamd olsun! Bu millet, tarihte olduğu gibi geçmişte olduğu gibi artık uyuyanlar uyandı. Artık milli irade, yani sizlerin yetki ve kararı ortada. Artık güçlü Türkiye var. Milli Türkiye var. Yeni Türkiye var. Hamd olsun geleceğine sahip çıkan asil bir millet var. Cuntacıya, çeteye, teröriste geçit vermeyen asil bir duruş var. 15 Temmuz’dan bu yana; bu Fethullahçı cuntacı teröristlerin yaptığı alçakça saldırı karşında aziz milletimiz, birlik ve berberlik içinde omuz omuza iman dolu göğsüyle durmakta.

Türkiye’miz, 15 Temmuz’dan bu tarafa ayakta! Edirne’den Van’a, Muğla’dan Kars’a, aziz milletimizle omuz omuza birlik ve beraberlik içerisindeyiz. İnşallah gelecek günler daha güzel olacak. Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Bu milletin içine sızmış olan bu çetecileri de hep beraber ayıklayacağız” dedi.

78 milyon insanımız, omuz omuza

Cuntacıların hiçbir zaman başarılı olamayacağına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Bu milletin toplarını çalan, uçaklarını çalıp bu millete saldıran, yüce Türk ordusu içerisine sızmış olan bu teröristler, hamd olsun, birlik ve beraberlik karşında vermiş olduğumuz cevapla hepsi eriyip gitti. Paramparça oldu. Birlik ve beraberliğimiz sayesinde tüm Türkiye omuz omuza! 78 milyon insanımız, omuz omuza! Bu bir işgal girişimiydi. Bu memlekete, sizin yetki ve sorumluğunuza yapılan kasıttı. Çünkü bu milletin cumhurbaşkanını siz seçmektesiniz. Türkiye Büyük Millet Meclisindekileri siz seçmektesiniz. Bizleri, Meclis üyelerini, muhtarları siz seçmektesiniz. Karar verici olan sizlersiniz. Bu Türkiye’yi daha güçlü hale getirmekte" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi