Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Gönül Köprüsü programı çerçevesince gittiği Bingöl’de esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Kahramanmaraş-Bingöl arasında oluşturulan Gönül Köprüsü ve Bingöl’ün kardeş il seçilmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve diğer ilgililerin bulunduğu heyet, Bingöl temasları kapsamında esnafları ziyaret ettiler.

Kahramanmaraş Heyetinin Bingöl ziyaretinde Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ak Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi tarafından karşılanan heyet, Şelale Park'ta düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Yapılan istişare toplantısının ardından Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ile esnafları ziyaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Bingöl’ün her zaman dik duruş sergilediğini söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Gönül Köprüsü programı çerçevesince Bingöl’deyiz. Kahramanmaraş’ımızda, Bingöl’ün cesur duruşundan dolayı Bingöllülere karşı bir muhabbetimiz vardır. Tarihten bu yana Bingöl, ülkemizin geleceği için Aziz Milletimizin geleceği için hep kahramanca ve cesurca bir duruş sergilemiştir. Bingöl’ün her zaman bizim için ayrı bir yeri vardır. Son 15 Temmuz gecesinde de, 1980 yılında da yani son 30-40 yıllık zaman diliminde ve ülkemizdeki terör belasına karşı da sürekli bir duruş sergilemiştir.

Bingöllülerle kardeş şehir olmak bizim için gerçekten mutluluk verici. Sayın Bakan Yardımcımızın da belirttiği gibi çok yakın bir kardeşlik bu. Her iki şehrimizin yapısı da kardeşlik ve milli duygular yönünden birbirine benzer. Bingöl’de sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duymaktayız. Kardeşlik hukukunun gereği neyse bunu yerine getireceğiz.

Bugün Başbakan Yardımcımız, valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, sanayici ve işadamlarımızla tüm Kahramanmaraş burada şu anda. Bingöl’ümüze nasıl katkımız olabilir, Bingöl’ü nasıl ayağa kaldırırız, bunun gayreti içindeyiz. Bunun çalışması içerisindeyiz. İnşaallah omuz omuza vereceğiz ve bizler omuz omuza verdiğimizde göreceksiniz ki tüm Türkiye şahlanacak. Daha huzurlu ve daha mutlu bir gelecek için bu kardeşlik hukuku çok önemli.

Geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla ilerlememiz için, Türkiye’mizin geleceği için, şehirlerimizin ve çocuklarımızın geleceği için, Türkiye genelinde bu kardeşlik hukukunu daha güçlü hale getireceğiz. Biz tarihten bu yana kardeşiz ve büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Bizim medeniyetimiz dünyaya örnek teşkil eden bir medeniyettir. Bizim inancımıza göre kardeşliğimiz, biyolojik kardeşlikten daha önde olan bir kardeşliktir.

Bugün bize gerçekten güzel ev sahipliği yapan Bingöl halkına, Kalkınma Bakan Yardımcımız Yusuf Coşkun ağbimize, Cevdet Yılmaz bakanımız ve diğer ilgililerimize bize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ta Bingöllü dostlarımız da var. Biraz önce dolaşırken, iki tane Maraşlı esnaf gördük, çok hoşumuza gitti. Bizim zaten tarihten beri gelen bir kardeşliğimiz söz konusu. İki ilimizin de kardeş şehir olması gerçekten çok isabetli olmuş. Genel Merkezimiz isabetli bir seçim yapmış.

Ben misafirperverliğinizden dolayı hepinize en kalbi duygularımla teşekkür ederken, tüm Kahramanmaraş Halkı’nın Bingöllü kardeşlerimize selamını getirdim. Şimdiden Kurban Bayramı’nız kutlu ve mübarek olsun, Bingöl heyetini de en kısa sürede Kahramanmaraş’a bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi