Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin'i içme suyuna kavuşturmak için çalışmalara start verdiklerini söyledi.

Afşin içme suyu şebekesinin ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini kaydeden Başkan Erkoç: “Afşin ilçemizin içme suyu projesini başlatmış bulunmaktayız." dedi.

Afşin için tarihi bir proje olduğunu belirten Başkan Erkoç, " Bu tarihi bir proje. Afşin ilçemizin içme suyunu karşılayan şebeke çok eskimiş ve ihtiyaca cevap veremez duruma gelmişti. 2014 yılında yaşanan kuraklıkla bu durum iyice gün yüzüne çıkmış durumdaydı. Afşin ilçemizi bu sıkıntıdan kurtarmak maksadıyla hemen çalışmalara başladık. Önce projesini tamamladık, arkasından ihalesini yaparak, yer tesliminde bulunduk ve müteahhit firma çalışmalara başladı." diye konuştu.

Proje maliyetinin 16 milyon 500 bin TL olduğunu söyleyen Erkoç, " Afşin'de uygulamaya koyduğumuz içme suyu alt yapı projemiz 16 milyon 500 bin TL’ye mal olacak. Afşin'e, bu projemiz kapsamında aynı zamanda Çöllolar’dan da bir ishale hattı ile su getiriyoruz. Tüm şebekenin yenilenmesi ve Akdere içme suyu projemiz son hızıyla devam ediyor. Zengin su kuyularının bulunduğu Çöllolar bölgesinden bir isale hattının yapımı ile beraber Afşin’imizin içme suyu sıkıntısını çözeceğiz.  Afşinli hemşerilerimiz her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Afşin kent meydanını yaparak Afşinli kardeşlerimizin hizmetine sunduk.DSİ tarafından yapılmakta olan ve bizim 30 senede ödeyeceğimiz Akdere Projesi ile Afşin’imiz İçme suyuna, alt yapısına kavuşmuş olacak. Bu projelerle Afşinli hemşerilerimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projelerimizi de en kısa zamanda tamamlayarak Afşin halkımızın hizmetine sunacağı." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi