Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “ 2018 yılında Afşin’e yakışan yüzme havuzu yapacağız” dedi.

AK Parti Afşin 6. Olağan İlçe Kongresi’ne katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin’in hak ettiği hizmetleri almaya devam edeceğini söyledi.

Afşin’in örnek bir ilçe olacağına değinen Erkoç, “ Afşin’e yakışır bir sosyal tesis için ihale gerçekleştirdik. Sosyal tesisimiz tefrişatı ile beraber yaklaşık 4 milyon lira değerinde. Onu da inşallah 2018 yılı içersinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. İlçemizde yüzme havuzu yok. Afşin’deki gençlerimiz ve çocuklarımız için 2018 yılında yüzme havuzu yapacağız. İlçemiz için Büyükşehir ve Afşin Belediyesi olarak çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin’de yapılan hizmetlere değinen Başkan Erkoç, “30 Mart 2014 yılında göreve geldiğimizden beri gecemize gündüzümüze katarak, Afşin’imize ve Kahramanmaraş’ımıza hizmet etme gayreti içerisinde bulunduk. Göreve gelir gelmez ilk işimiz Afşin’deki altyapıyı tamamen değiştirmek oldu. 2014’ün Mayıs ayında ilk krizle karşılaştık. Afşin’de içme suyu sorunu yaşandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle yaşanan kuraklığa Afşin’in eskiyen ve kullanılamayacak hale gelen altyapısı da eklenince Yeşil Afşin’imiz Kerbela’ya döndü. Su kuyularındaki sular çekilmiş verdiğimiz su da tesisatta kaybolmaktaydı. Büyükşehir olarak 30 milyon lira gibi maliyetle 350 kilometre içme suyu ishale hattı döşeyerek Afşin’in bütün altyapı şebekesini değiştirdik. Şuanda Çöllololar mevkiinden çektiğimiz ishale hattından ilçemize su verilmekte. DSİ ile ortak yaptığımız Akdere İçme Suyu Projesinde çalışmalar devam ediyor. İnşallah Afşin’in bundan sonra 100 yıl boyunca içme suyu sorunu olmayacak.

Afşin’in önemli yol problemi vardı. Büyük olarak Afşin’de 180 kilometre sıcak asfalt ve sathi kaplama yol çalışması gerçekleştirdik. İlçemizin atık su artıma tesisi yoktu, onu bitirdik ve hizmete sunduk. Parke çalışmaları yaptık. Afşin Belediye Başkanımız ile beraber Afşin’imizi en güzel hale getirmek için büyük bir gayret içersindeyiz. İnşallah tamamlayamadığımız kısımları da 2018 yılı içersinde tamamlayacağız.” açıklamasında bulundu.

AK kadroların, AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tarih yazmaya devam ettiğini aktaran Erokç, “AK Parti’den önce neden bu hizmetler yapılmadı? Çünkü AK Parti’den önce ülkede istikrar yoktu. Ülke kaynaklarımız faize gidiyordu. Cumhurbaşkanımız liderliğinde oluşan istikrar sayesinde ülke genelinde tarihi hizmetlere imza atıldı. Bugün ülkemizin istikrarına kastedenler var. Terör örgütlerini kullanarak bizimle vekalet savaşları yapanlar var. En son FETÖ denilen hain terör örgütünü bizlere musallat ettiler. AK kadrolar olarak her ne olursa olsun istikrarı, huzuru bozmadan güçlü adımlarla yürümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi