Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren ay çekirdeği alımlarına başlanacağını söyledi.

İstanbul’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu ve Ziraat Odası Genel Sekreteri Memili Kalender, Tadım Genel müdürü Emre Tekinalp ile bir araya gelerek bölgedeki ayçiçeği üretimi ve çiftçilerin ayçiçeği ile ilgili sorunlarını dile getirdi.

Ayçiçeğinde alım fiyatlarının açıklanmamasının çiftçileri tedirgin ettiğini belirten Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu,  “ tarımda girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçilerimizin üretimde sıkıntı yaşadığını, bunun yanında ayçiçeğinde alım fiyatlarının açıklanmaması ve alımın ne zaman yapılacağı konusunda çiftçilerimizin kaygılarının olduğunu Tadım Genel müdürü Emre Tekinalp Bey’e bildirdik. Bölgemizde üretilen ay çekirdeği üreticileri için alım desteğinde bulunmasını ve alım yaparken yükselen girdi maliyetlerini düşünülerek yapması konusunda talebimiz oldu. Müdürümüz Tekinalp Bey de bahsettiğimiz konularda çalışma yapacaklarını ve çiftçileri mağdur etmeyeceklerini dile getirerek, 06.09.2021 tarihinde ay çekirdeği alımlara başlayacaklarını belirtti. Tadım Genel Müdürümüz Emre Tekinalp’e bize göstermiş olduğu ilgi ve alakasından dolayı tüm çiftçilerimiz adına Afşin Ziraat Odası Başkanlığı olarak teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi