Afşin 100. Yıl Küçük Sanayi Sitesi olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Cuma Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Afşin Sanayi Sitesinin eksikleri için çalışmalara başladı.

Afşin 100. Yıl Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Demir, Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne sanayi sitesinin sorunlarını iletti.

Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar’ı makamında ziyaret eden Afşin 100. Yıl Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Demir, Afşin Sanayisinin artık esnaflara yetmediğini belirterek, üçüncü etap sanayi sitesinin yapılması ve sanayi esnaflarına yatırım teşvikleri konusunda danışmanlık yapılması talebinde bulundu.

Afşin Sanayinin gelişmesi ve esnafların sorunlarının çözülebilmesi için Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar ile bir araya gelen Başkan Cuma Demir,  Afşin Sanayisinde dükkan ve iş yeri ihtiyacının bulunduğunu belirtti.

Ziyaretin ardından bilgilendirmede bulunan Demir, şunları söyledi:

“Afşin sanayi sitesinde dükkân ve işyeri ihtiyacının artması, Afşin Elbistan Termik santrali ve kömür sahalarının aktif çalışması ve Çöllolar Kömür Havzasının tekrar faaliyete geçecek olması nedeni ile üçüncü etap yapılması gündemimize alınmış olup  üçüncü etabın yapılması için proje çalışmaları ve faaliyetler için destek sağlanması konusunda destek istedik. Ayrıca Afşin Sanayimizde faaliyet gösteren esnaf gurupları dikkate alınarak yatırım teşviki sağlanması için öncelikle eğitim programları ve yatırım danışmanlığı konusunda destek sağlanması ve kooperatif ve il müdürlüğü ile işbirliği ile sorunların çözümü konularında taleplimiz oldu. Üyelerimizin faaliyet alanlarına göre ekonomik ve teknolojik gelişmeler göz önüne alınarak meslek içi eğitim ve yenilikler için destek sağlanması ve çıraklık eğitim merkezi vasıtası ile meslek eğitimlerin desteklenmesi konusunda da taleplerimizi Kahramanmaraş Ticaret İl Müdürümüz Ahmet Uçar’a ilettik.”

Editör: Haber Merkezi