Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, 6 ay ana para ve faiz ödemesiz toplam 36 ay vadeli "İşe Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’ başvurularının başladığını duyurdu.

Halk Bankası Afşin Şube Müdürü Soner Karaboğa ve Ziraat Bankası Afşin Şube Müdürü Özer Yeğrim ile ‘Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’ni değerlendiren Başkan Can, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zor günlerden geçildiğini, bu sürecin birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu pekiştirdiğini söyledi. .

Küçük işletme can suyu kredisinin esnafa can suyu olacağına değinen Başkan Can, “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ticaret ve sanayi odası üyeleri için bankalar ile İşe Devam Desteği Küçük İşletme Can Suyu Kredisi anlaşması yapıldı. Nefes kredisi noktasında Denizbank Elbistan Şube Müdürü Onur Kuserli ile görüştük. Ardından ilçemizde Halk Bankası Afşin Şube Müdürü Soner Karaboğa ve Ziraat Bankası Afşin Şube Müdürü Özer Yeğrim ile görüştük. Onlara esnafımız adına teşekkürlerimizi ilettik.” dedi.

Başkan Can, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkiliyor. Bu arada tüm işletmeler bu süreçte durmuş durumda. Sağ olsun devletimiz Bankalarla Cansuyu noktasında Krediler açtılar. Özellikle işletmelere Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank vasıtasıyla düşük faizli kredi açıldı ve Afşin’de de esnaflarımız bir nebze de olsa rahatladı. Şu anda ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Halk Bankası vasıtasıyla Küçük Can suyu kredisi verilecek. Daha önce küçük esnaf ve sanatkarlara verilen krediyi ticaret odasına da uygun görmüşler. Ben Halk Bankası Genel Müdürümüze ve Afşin Şube Müdürümüze teşekkür ediyorum. Krediler şirket adına değil şahıs adına olacak. Bunun altını çizelim. Şahıs olarak Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz Halk Bankasına direk başvuruda bulunabilirler” açıklamasında bulundu.

Banka Müdürleri de esnafın zor günler geçirdiği bugünlerde bankalar olarak elimizi taşın altına koyduk diyerek, esnafların bir an önce bankalara gelerek başvuru yapmaları gerektiğini ifade ettiler.

Editör: Haber Merkezi