Maden İşçileri Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi, Afşin-Elbistan Linyitleri’ndeki kamu işçilerinin 2015-2016 yılına ait toplu iş sözleşme görüşmelerini başlattı.

Toplu iş sözleşmesi ile ilgili olarak açıklama yapan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, işletmedeki devir sürecine de atıfta bulunarak, “Önümüzde bir devir süreci var. Biz bu süreçte önce işçi arkadaşlarımızın hakkını korumak için masaya oturduk. En kısa sürede işçimizin istediği bir sözleşmeyi imzalamayı amaçlıyoruz” dedi.

Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) kömür işletmesinde çalışan yaklaşık bin 136 kamu işçisinin Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri, Maden-İş Sendikası ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) arasında başladı. İlk toplantı sonunda değerlendirme yapan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, belirli bir ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Çalışanların beklentilerine cevap verecek nitelikte bir toplu sözleşme olması için çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkan Bölükbaşı, “Göreve geldiğimiz günden beri söylediğimiz gibi önceliğimiz işçinin haklarını korumak. İşçilerimizin haklarını en iyi şekilde alabilmek için çalışacağız ve sonunda da bunu sağlayarak işçilerimizi memnun edeceğiz” diye konuştu.

2013 yılında yapılan toplu sözleşmeden işçiler adına önemli kazanımlarla çıktıklarını hatırlatan Başkan Bölükbaşı, “Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihlerini kapsayan toplu iş sözleşmemizin görüşmeleri başladı. Bu sözleşme kamuda çalışan bin 136 madenci arkadaşımızı ilgilendiriyor. Sözleşme öncesinde işçi arkadaşlarımızla görüşmeler yaptık. Talep ve sıkıntılarını dinledik. Genel merkezimizle de istişare ederek işçimizin taleplerini içeren dosya ile EÜAŞ yetkileriyle ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Daha önceki sözleşmelerde olduğu gibi bu sözleşmede de işçi arkadaşlarımızı memnun edecek sözleşmeye imza atmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile AEL Kömür İşletmesi’nin ERG Elektrik A.Ş.’ye devrinin gündemde olduğunu hatırlatan Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “Sendika olarak yakından takip ettiğimiz bir devir süreci var. İşletmemizin 20 yıllığına ERG firmasına devri söz konusu. Biz, devir gerçekleşecek düşüncesiyle işçi arkadaşlarımızın 2015-2016 yıllarını kapsayan sözleşmelerini en kısa sürede imzalamak istiyoruz. İşletmemiz devrolsa da işçimiz imzalayacağımız sözleşme ile kazanımlarından ve sosyal haklarından hiçbir kayba uğramamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi