Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Geleneksel Esahab-ı Kehf Yemliha Yürüyüşü’ne tüm Afşin ve  Elbistan halkını davet etti.

 

Elbistan Kervansaray Restoranda düzenlenen sabah kahvaltısında bölgede görev yapan gazeteciler ile bir araya gelen Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Esahab-ı Kehf Yemliha Yürüyüşü programının 1-2 Haziran 2013 tarihinde yapılacağını söyledi.

 

Fazlı Aydoğan, önceki gün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Çeçen Konsolos Medet Ünlü’ye rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, “Medet ünlü maalesef elim bir suikasta kurban gitti. Bu uğurda giden canlardan biride o oldu. Kendisinin şehitlik mertebesine ulaştığına inanıyoruz Rabbim bütün şehitlerimize rahmet etsin” dedi.

 

1 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 14.00’da eski hükümet konağı yanında toplanarak yürüyüşe başlayacaklarını belirten Başkan Aydoğan, şöyle konuştu:

 

“Eshab-ı Kehf bu bölgenin hatta ülkemizin en büyük değerindendir. Son yıllarda bizlerinde gayretleriyle bu ovada bulunan yerleşim yerlerinin tamamının destekleriyle Eshab-ı Kehf’i dünyanın gündemine sokmaya çalışıyoruz. Bu faaliyetler çerçevesinde bu sene 5.’sini düzenlediğimiz Yemliha Yürüyüşünü yapacağız. Yemliha Yürüyüşü bir spor değildir. Yemliha Yürüyüşü bir değere yürüyüş ve bir inanca saygıyı ifade etmektir. Bunun hem bölgemiz için hem de ülkemiz için büyük bir değer olduğuna inanıyoruz. Malumunuz Yemliha hikâyesi Kur’an’ı Kerim’de Kehf suresinde belirtilmiştir. O yedi arkadaş uyandıklarında içlerinden Yemliha’yı şehre yiyecek almaya gönderirler bilindiği üzere. Bizler bu gidişin ve gelişin sembolünü gerçekleştiriyoruz. Bu olayın canlandırılması olayına da Yemliha Yürüyüşü adını koydu hemşerilerimiz. Bu isimde doğrusu çok yakıştı. Yemliha Yürüyüşü ben inanıyorum ki bu bölgenin yerleşim yerlerinde gerekli yankıyı buldu ve bizi birbirimize kaynaştıran en önemli harçlardan biri olacak. Yemliha Yürüyüşü her sene daha da gelişiyor, duyarlılık artıyor, Kahramanmaraş’ımız olsun, Göksun, Elbistan ve çevre diğer ilçelerimiz ve illerimiz konuya ilgili vatandaşlarımız katılıyor. Bu sayede bir markaya dönüştürme adımları atılıyor. Bir zaman sonra dünyanın birkaç kesiminden bu yedi gencin hayatına ilgi duyan kişiler bu marka haline gelecek yürüyüşe katılma arzusu içerisinde olacaklarına inanıyorum. Faaliyetlerimiz 1 Haziran Cumartesi günü eski hükümet konağımızın oradan başlayacak ve aşağı yukarı Eshab-ı Kehf kadar 6 kilometre yol kat edeceğiz. Yürüyüşümüz haricinde çeşitli etkinliklerimiz olacak.

 

Etkinlikler hakkında kısaca bahsetmek istiyorum. Birinci günü yedi uyurlarımızın isimlerini ailelerimizin çocuklarına, o güzel isimleri altınla ödüllendirmekteyiz. Belki bu Türkiye’de Afşin Belediyesi tarafından yapılmakta ve örnek olduğunu söylemek istiyorum. Bu sene bir değişiklik ve yenilik olarak okullarımızda Eshab-ı Kehf temalı bir resim yarışması yaptık. Dereceye giren resimlerimiz sergiyle tanıtılacak ve halka gösterilecek. Ayrıca Çoban Pilavı ikramı ve Mislina şerbeti ikramımız olacak. Gençlerimizin yürüyüşe ilgi duyması ve katılmalarını sağlamak için hediye çekişimiz olacak.”

Editör: Haber Merkezi