Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Hüyüklü tarafından açılan yolda incelemelerde bulundu.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin-Hüyüklü yolunda yapılan çalışmalarını inceledi. Aydoğan, ''Hüyüklü yolu tamamlandığı zaman Afşin’in hem girişi, hem de çehresi değişecek'' dedi.
Afşin ile Göksun kara yolunu bağlayacak olan Afşin-Hüyüklü yolu çalışmaları tüm hızıyla davam ediyor. 40 metre genişliğinde yapılması planlanan yol 3 şerit gidişli, 3 şerit gelişli yol olacak. Belediye orta refüjlere çam fidanı dikti.
Afşin’in şehir girişi Hüyüklü Yolu olacağını belirten Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ''Hüyüklü yolu tamamlandığı zaman Afşin’in hem girişi, hem de çehresi değişecek.40 metre genişliğinde yapılması planlanan Hüyüklü Yolu 3 şerit gidişli, 3 şerit gelişli olacak Bu yolun bitirilmesiyle birlikte hem yakınlığı, hem de görüntüsü açısından Afşin’in çehresi değişecek. ” şeklinde konuştu.
 
Başkan Aydoğan, “Protokol yolları çok önemlidir. Şuanda şehrimizin protokol yolu çalışmalarını sürdürüyoruz ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleşmekte. Arkadaşlarımız bir haftadan beri karaçam dediğimiz ağaçlarımızı refüjlere diktiler. Bu çerçevede en kısa zamanda asfaltlama çalışmalısını da tamamlayıp hizmete geçmesini sağlamayı düşünüyoruz. Malumunuz bu yol üzerinde Hükümet Konağımız var sonra ki yıllarda da Afşin Belediye binamız buraya gelecek aynı zamanda okullarımız var. Dolayısıyla bu yol şehrimizin ana girişi yolu olması yönüyle uygun.” dedi.
Yol girişinde Eshab-ı Kehf’in Taç Kapısı Olacak
Yolun girişinde Eshab-ı Kehf’in taç kapısının olacağını kaydeden Aydoğan, “Yol üzerinde yaklaşık olarak 10 dönümlük bir park var ve bu parkın en uygun yerinde Eshab-ı Kehf taç kapı anıtını bu inşaat sezonunda bitirip bu yolu şehrimizin hizmetine sunacağız.” açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi