Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Afşin Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday adaylık başvurusunu düzenlenen törenle yaptı.
AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen programa Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, İl Genel Meclis Üyeleri Ömer Kösebalaban, Ahmet Canpolat, AK Parti Afşin Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Programda konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin Belediyesi’nin kötü durumdan iyi duruma getirdiklerini söyledi. Başkan Aydoğan, “Elbette Afşin belediye başkanı kendi partisinden tekrar adaylık için müracaat ederken, belli bir temsili kabiliyet, belli bir samimi çerçeve içerisinde müracaat etmesi gerekir sizler bunu sağladınız. Katılan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. 2009 yılında belediye başkanlığına seçildiğimde demiştim ki; arkadaşlarıma, nasıl bir belediye devraldığımı ve nasıl bir şehre geldiğimi biliyorum. Hangi problemlerle karşılaşacağımı ve bu problemlerin hangi aşamalarda çözüleceğini de biliyorum. Dolayısıyla ben sizlere bir sihir veya keramet vaat etmiyorum. Ben sizlerden sabır istiyorum. Üç yıl gibi bir süre dolmadan bu belediye bu şehre hizmet etme kabiliyetine ve kapasitesine ulaşamaz, sorunları var, yönetilemez hale gelmiş, burayı yönetir hale getirdikten sonra bu şehre hizmet edecek kapasiteye kavuştuktan sonra ancak gerçekleşebilir. Gördüğüm kadarıyla vermiş olduğumuz bu sözümüzü tutmuş görünüyoruz. Çalışmalar sırasında Afşin Belediyesi hesabını bilen, işini bilen, yolunu bilen çalışanını mağdur etmeyen bir belediye olacak demiştik. Bu sözümüz yerine gelmiştir. Afşin Belediyesi 85 bin nüfusa hizmet edebilecek kabiliyette insanlardan oluşmaktadır.” dedi.
-“Neyi söylediysek, onu gerçekleştirdik”
Yerel seçimler öncesi Afşin’e neyi söylediysek onu gerçekleştirdik diyen Başkan Aydoğan, “Acil olan yapılması gereken yolların ve kaldırımların yapılmasına öncelik vereceğimizi söylemiştik. Bu söylediklerimizi de hayata geçirdik. Ama yıllara hitap edecek ve geçmiş yıllarda da ekonomik yetersizlikler ve teknik yetersizlikler nedeniyle hallolmamış birkaç maddemiz vardı. Bunu 80’li yıllardan bu tarafa hepimiz yaşıyoruz ve biliyoruz. Birinci sorunumuz suydu ve ikincisi de şebeke sorunuydu. İmar disiplini ile alakalı sorunlar vardı, bunların hepsi bir bir aşama aşama kimisi çözüm yoluna girdi çözüm devam ediyor kimi sorunların çözümü de başlamak üzere. Yani bir belediye başkanı adayı döneminde hemşerilerime neyi söylemişsem, yapabileceklerimi söyledim ve onlarda adım adım gerçekleşti ve adım adım gerçekleşiyor. İnşallah bugün veya yarın atık su temelini atarız. Bugün yarın içme suyu ishale hattının temelini atarız, bugün yarın 243 kilometrelik şebeke temelini atarız ki bunlar şehrimiz için en gerekli hizmetler. ”dedi
-“Fidanlık arazisi örnek bir alan olacak”
Fidanlık arazisinin örnek bir alan olacağını ifade eden Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Bunların dışında güzellikler konusunda fidanlık arazisinin Afşin Belediyesine terkini, şuanda işlemler sürmekte imza aşamasında, 550 dönümlük bir alan, örnek ve ziyaret edilmesi gereken bir alan olacak ve bu günümüzü burada geçirmemiz güzel olur dedirtecek bir alana dönüşecek. Bununla alakalı projeler aşağı yuları hazır. Bu projeye çok büyük bir kaynak gerektirdiği için cesaret edip giremedik.”
Başkan Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu dönem sizlere neden aday olduğumuzun cevabını sizlere vermek istiyorum. Aşağı yukarı başlama noktasına getirdiğim ve Afşin 100 milyon TL gibi çok büyük yatırımın başlatanı olduğum gibi bitireni de olma gibi sade ve insani bir isteğim var. Stresini, acısını, emeğini çektiğim işlerin bitireni olma mutluluğunu yaşamak isterim. Böyle bir hakkım olduğuna da iddia ederim. Bu kabul edilir veya edilmez. Başlama ve bitme aşamasına getirmiş olduğum projelerin tamamlanması ve açılışının yapılmasını görmek istiyorum.”
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, konuşması ardından resmi müracaat dosyasını AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak’a verdi.
Editör: Haber Merkezi