Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan,  Anadolu Ajansı (AA)  Kahramanmaraş Büro Müdürlüğünü ziyaret etti.

Aydoğan, ziyarette yaptığı konuşmada, AA'nın yaygın haber ağıyla önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiğini belirtti. Yaptıkları çalışmaların halka duyurulmasında AA'nın katkısını gördüklerini dile getiren Aydoğan, kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Göreve geldiği günden bu yana "insan odaklı" hizmet anlayışını hayata geçirmeye çalıştığını anlatan Aydoğan, şunları kaydetti:

"Öncelikle alt yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Çok şükür bugün ilçemizde bu anlamda önemli sorun kalmadı. Diğer yandan ilçemizin ve bölgemizin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak projede son noktaya geldik. Önümüzdeki ay yapılacak ihalenin ardından çalışmalar başlayacak. Binboğa Dağları eteğinden yaklaşık 45 kilometre mesafeden cazibeyle getireceğimiz suyu köylerimize de ulaştıracağız. Diğer yandan termik santralden alacağımız sıcak suyu ısıtmada kullanacağız. Bu konuda da artık sona yaklaştık. Böylece hem ucuz ısınma hem de temiz bir Afşin hayalimiz hayata geçirilmiş olacak."

İlçenin değerlerinden olan Eshab-ı Kehf'in tanıtımına büyük önem verdiklerinin altını çizen Aydoğan, düzenledikleri sempozyum ve organizasyonlarla Afşin'i inanç turizmi noktasında hak ettiği yere getirmeyi hedeflediklerini anlattı.Aydoğan, Afşin ve Elbistan bölgesine yapılacak yeni termik santrallerle bölgenin Türkiye’nin 'nin enerji üssü haline geleceğini kaydetti. Bölgeye 12 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ifade eden Aydoğan, "15 bin kişi istihdam edileceği belirtiliyor. Dolayısıyla belediye olarak alt ve üst yapı çalışmalarını buna göre planlıyoruz. İlçemiz gelecekte çok daha tanınır hale gelecek ve bundan dolayı herhangi bir sorun yaşanmaması anlamında üzerimize düşen görevi yapma gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi