Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, basın toplantısı düzenleyerek 2013 yaz döneminde yapacağı çalışmaları değerlendirdi. Başkan Aydoğan, “İnşaat mevsiminin açılması ile birlikte Afşin’in acil olarak kaldırım ve yol sorunu olan bölgeler onarılacak.” dedi.
Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Afşin’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 2013 yaz döneminde yapacağı ve yapmayı planladığı projelerini anlattı.
Havaların ısınmasıyla birlikte ilk olarak Afşin’de yol ve kaldırım çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Başkan Aydoğan, “2013 yılının çalışmalarını arkadaşlarımız olgunlaştırıyorlar. İnşaat mevsiminin açılması ile birlikte Afşin’in acil olarak kaldırım ve yol sorunu olan bölgeler onarılacak. Bunların en başında Eshab-ı Kehf Bulvarı var. Eshab-ı Kehf Bulvarına, Eshab-ı Kehf’in bir anıtının yapılması için çalışmalarımız var. Bunların dışında Atlas suyu mevkiinde 18 uygulaması tamamlanıyor ve o bölgede bir yapısal yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Geçen sene devlet su işleri tarafından yapılan taşkın önleme projesinin tamamlanmasından sonra öğretmen evinden çevre yoluna kadar yürüyüş yolu olacak. Ayrıca Akdere suyu gediğinde de tertemiz suyun aktığı ve balıkların bulunduğu güzel bir görünüme kavuşmuş olacak.” dedi.
-Akdere İçme Suyu, Afşin’in En Büyük Projesi”
‘Akdere İçme Suyu Projesi’ hakkında bilgi veren Aydoğan, “Bilindiği gibi en önemli projelerimizden birisi olan Akdere içme suyu ishale hattıydı ve bu DSİ tarafından yatırım programına alındı. İhalesi tarihi bugün yarın belli olacak ve inşallah inşaat mevsiminin başlamasıyla birlikte tünellerden başlanarak yapım sürecine başlanacak. Akdere projesi hayata geçtikten sonra Afşin çok kaliteli bir içme suyuna kavuşacak ve yeni şehirleşmede hız kazanacak. Afşin’in en önemli sorunlarından biride şebeke problemidir. 1960’lardan buyana devam eden şebekenin en hızlı şekilde değiştirilmesi gerekiyor ve en kısa zamanda bu şebekeyi yenileyeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
Sıcak Su Projesi
Sıcak Su Projesi’ni mutlaka gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Aydoğan, “Asıl göçü önleyecek konu olan bölge ısıta sistemi ve biz Afşin Belediyesi olarak bu projeyi Afşin’e kazandırmak için seneden buyana mücadele ediyoruz. Belediyelere sıcak ısı-atık su verme konusunda bakanlığın aldığı bir karar var ve bunun uygulaması Soma’da gerçekleşti. Soma’dan sonra bu projeyi Afşin’de uygulamak için çalışıyoruz. Bu projeyi şuana kadar gerçekleştirmememizin tek sebebi fiyat. Enerji Bakanlığının, dönüştürülebilir enerjiler politikasından yararlanıp bölgemizi çok ucuza ısıtacağız. Ben şimdi %30 daha ucuza ısıtacağız iddiasındayım ama bazı teknik çalışmalar %50 daha ucuz olacağına işaret etmekte. Doğalgaz ve kömüre kıyaslandığında %50’ye varan bir ucuzluktan bahsediliyor. Bu proje Afşin’de mutlaka gerçekleşecek.”
Başkan Aydoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Fidanlık arazisinin yazısı orman fakültesinin onayından yen geçti ve biz projeyi yeniden elden geçirdik. Bu konu hakkından takibimiz sürüyor inşallah birkaç ay içerisinde Başbakanlıktan onaylanıp Afşin’in hizmetine sunacak hale gelecek. Büyükşehir olmanın bu konuda büyük bir avantajı olacak ve fidanlık arazisinin tamamının düzeni büyükşehir belediyesinin sorumluluğu altında olacak. Fidanlık arazisinde Afşin için en önemli şeylerden ikisini hemen yapmak için çalışacağız. Bunlardan biri sebze pazarı ikincisi ise açık hava müzesi bu iki projeyi gerçekleştireceğiz.
Site iki biraz yılan hikâyesine döndü. Maalesef EÜAŞ Genel Müdürlüğünde Emlak daire başkanı kişisel bir tutumu ile bu konuyu geciktirdi. Yasal yönden avukatlık bir meseleye dönüşünce yöneticilerde inisiyatif kullanamadı mecburen dava konusu olunca süreç uzadı. Her ne kadar EÜAŞ yöneticileri bu konuda bir gayret gösterdilerse de davanın sonuçlanmasını beklediler. En son olarak bilirkişi raporu şimdi bizim elimizde ve Afşin belediyesinin site ikide imar düzenlemesi yapmasının hukuk açısından hiçbir sakıncasın olmadığı belirtildi. Bugün yarın inşallah mahkemeden sonuç bekliyorum ve hazır olan projemizi uygulayarak inanıyorum ki bu yaz site ikiyi mesire yeri olarak kullanacağız.”
Editör: Haber Merkezi