Bolat’ın naşı ilk olarak, Göksün ilçe merkezindeki baba ocağına getirildi. Burada son kez ailesine gösterilen Bolat’ın bayrağa sarılı naşı daha sonra sevenlerinin ve meslektaşlarının omzunda Göksun Ulu Camii’ne getirildi. Törenin düzenlendiği alana gelen Bolat’ın eşi Berrin ve 13 yaşındaki kızı Beyza ayakta durmakta güçlük çektiler. Babasının resmini okşayıp gözyaşı döken 13 yaşındaki Beyza’yı bağrına basan annesi, kızını teselli etti.
Bolat, daha sonra ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını kıldıran ilçe müftüsü Fatih Balta, katılanlardan helallik isteyerek, “Yüce rabbim kendisinin mekanını cennet eylesin. Varsa günahı hasenata çevirsin. Geride kalan acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil ihsan eylesi.” dedi.
Törene Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Basın İlan Kurumu üst düzey yöneticileri, Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sezai Matur, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, Sakarya’dan ve Kahramanmaraş’tan gelen basın mensupları katıldı.
Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersen Özergin ile Yenisakarya Gazetesi temsilcisi Mustafa Süke, 26 Eylül’de denetleme amacıyla gittikleri Anadolu Gazetesinde gazete sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla saldırıya uğramışlardı. Olayda Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, 13 gündür yaşam mücadelesi veren Recep Bolat ise önceki gün tedavi gördüğü İstanbul Alman Hastanesi’nde, hayatını kaybetmişti.
Editör: Haber Merkezi