Kahramanmaraş’ta kamu kurum ve kuruluşlarının yayınlattığı ve bugüne kadar Kahramanmaraş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün aracılık ettiği resmi ilanlarla ilgili yeni dönem başlıyor.
Resmi ilan ve reklamlara, bugün itibaren yeni kurulan Basın İlan Kurumu Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü aracılık edecek.
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu tarafından geçen yıl Kahramanmaraş’ta kurulması kararlaştırılan BİK Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü, 2 Mayıs Cuma gününden itibaren faaliyetlerine başlıyor. BİK Kahramanmaraş Şube Müdürü Ümit Kızılteke ile BİK Konya Şube Müdürü Özden Konur, merkez ve ilçelerdeki yerel gazete sahipleri ile tanışma niteliğinde gerçekleştirdiği toplantılarda, kurumun yapacağı çalışmalar ve yerel gazetelerde aradıkları şartlar konusunda bilgiler verdi
Kahramanmaraş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne, resmi ilanların dağıtımı ve yerel gazetelerin denetimi konusundaki özverili ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür eden Şube Müdürü Ümit Kızılteke, “2 Mayıs’tan itibaren bu görevi biz devralıyoruz. İlan yayınlatan kamu kurum ve kuruluşlarımız ile ilan yayınlama hakkına sahip yerel gazetelerimiz arasında köprü vazifesi göreceğiz.
Bir anlamda yerel gazetelerimizin yükünü de hafifleteceğiz. Kurumumuz sadece Kahramanmaraş’taki yerel gazetelerde yayınlatılacak resmi ilanlara değil, bölgesel ve yaygın gazetelerde yayınlanması şartı olan ilanlara da aracılık edecek” dedi.
Yerel gazetelerin uyum içinde çalışacaklarını da ifade eden Kızılteke, “Biz yerel gazetelerimizin işlerini kolaylaştırmak için samimi bir çaba harcayacağız.” diye konuştu. Kızılteke. önümüzdeki günlerde ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile toplantılar gerçekleştirerek resmi ilan ve reklamların yayınlanması konusunda bilgilendirme yapacaklarını da dile getirdi.
Editör: Haber Merkezi