Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye için gerekli bir parti olduğuna dikkat çekerek, “CHP Türkiye için ihtiyaç ama CHP nasıl bir parti olduğuna karar vermeli” dedi.

Bir dizi incelemeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen ve bölgede görev yapan gazetecilerle iftar programında bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazelerinde gösterilen tepkiler hakkında değerlendirmede bulundu.

CHP’nin Türkiye için gerekli bir parti olduğuna değinen Kaynak, “Bizim çok güzel bir deyimimiz var; ‘Herkes kendi eliyle ne yaparsa onu götürür yanında’. Daha bir gün önce biz Midyat’ta 6 aylık hamile kadını, polis olmasını bir tarafa bırakın karnında bir can taşıyan kadını ve sivil insanlar şehit edilecek hem de namert bir şekilde, yani bir çatışma değil. Ve siz diyeceksiniz ki o akşamki televizyon programında; ‘Biz cezaevlerinde DHKP-C'liyi de, PKK'lıyı da ve diğerlerini ziyaret ediyoruz.’ Kim ziyaret ettikleriniz? DHKP-C kim? İşte canlı bomba eylemleriyle Türkiye’nin birçok yerinde yüzlerce insanın katline sebep olan bir örgüt. PKK kim? 30 yıldan beri Türkiye’nin enerjisini adeta başka taraflara harcatan 50 bini aşkın insanın canına kıyan mal olan bir örgüt. Ve aslında Kürt düşmanı bir örgüt bu. Şimdi siz böyle diyeceksiniz arkasından şehit kız polis kardeşimizin eşi de sizinle cenazede yan yana durmak istemeyecek. Ve bundan dönüp AK Parti’yi suçlayacaksınız. Bundan dönüp Cumhurbaşkanımızı suçlayacaksınız” dedi.


Şehit cenazelerinde gösterilen tepki hakkında açıklama yapan Kaynak, “O polis kardeşlerimiz ve diğerleri, evden çıkarken eşine demişti ki; iftarda ben şu çorbayı istiyorum. Böylesine bir durum karşısında onları savunacaksınız. En son örneğini bütün Türkiye’nin gözü önünde teröre bulaşmış, suç işleyen milletvekillerinin dokunulamazlık oylamasında da gördük. Sadece 20 milletvekili CHP’den beyaz oy vermiş oldu. Ve o noktaya kadarda birinci tur oylamasına kadar da oy vermediler. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye için gerekli bir parti. CHP Türkiye için ihtiyaç. Ama CHP nasıl bir parti olduğuna karar vermeli. Biz 1071’den beri şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı asla böldürtmeyiz. Bu milleti asla böldürmeyiz. 45 yıla yakın fiilen savaştan sonra ayakta durmayı bilmiş bu milletin devletine helal gelmesine bu millet izin vermez. O yüzden geçen seneki 7 Haziran ve 1 Kasım şifrelerinden biri bu idi. CHP ana muhalefet partisi Türkiye’ye lazım, gerekli bir partidir. İnşallah kendilerine çeki düzen verirler. Siz bir yandan şehidin yanında, bir yandan polisli, askeri katledenlerin cezaevinde yanında olamazsınız. Olabilirseniz bu yasa imkan veriyor cezaevinde milletvekilleri istediklerini ziyaret edebiliyorlar. O zamanda millet böyle tavır gösterecektir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi