Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş’ta düzenlenen karayolları değerlendirme toplantısında, Batı ülkelerinin tutumunu eleştirerek, “Canlı yayında bir darbe teşebbüsü dünya hiç yaşamamıştı. Ama bunu görenler bile gözleri var görmüyorlar, kulakları var işitmiyorlar ve dilleri var konuşmuyorlar” dedi. 
Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kahramanmaraş’ta düzenlenen karayolları değerlendirme toplantısına katıldı.
Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil, Uğur Dilipak, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, ilçe belediye başkanları ve kamu müdürlerinin yer aldığı karayolları değerlendirme toplantısında Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, darbe kalkışmasından sonraki tutumlarından dolayı Batı ülkelerini eleştirdi.
Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasının canlı tanığı olan Batı ülkelerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Canlı yayında darbe teşebbüsü oluyor, dünkü şehidimizle beraber 240 vatan evladı şehit oluyor, hastanelerimizde 2 bin 100’den fazla gazimiz tedavi görüyor, eşini, yakınını kaybeden birçok insan var ve Batı; 'Türkiye’de ne olup bittiğini biz hala görmüş tespitini yapmış değiliz' diyebiliyor. Düşünün ki, canlı yayında bir darbe teşebbüsü dünya hiç yaşamamıştı. Ama bunu görenler bile gözleri var, görmüyorlar, kulakları var işitmiyorlar ve dilleri var konuşmuyorlar. Türkiye’nin demokrasisine, anayasal düzenine, milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı'nın, Başbakanı'nın canına kastediyor, anayasal düzeni değiştirme, bozma teşebbüsü hem de şimdiye kadar hiçbir darbecinin elinde olmayan silahlarla, savaş uçaklarıyla, ağır silahlı tanklarla, toplarla yapılıyor ve Batı halen ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Dolayısıyla Batı dünyası ve özünde Amerika Birleşik Devletleri kendisi karar vermek durumundadır. Demokrasiden mi, millet iradesinden mi, hukukun üstünlüğünden mi yanadır. NATO içerisindeki en büyük silahlı güce sahip Türkiye’den yana mıdır? Karşılığında da bir sapkın, bir sapkın din anlayışıyla insanları afyonlayan, haşhaşi silahlı terör örgütünün liderinden yana mıdır” dedi.
Editör: Haber Merkezi