Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (Din Bir-Sen) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıya ilişkin, "Özellikle seçildiği, arkasında da CHP milletvekilinin olduğunun söylenmesi çok üzücüdür" dedi.
Şenocak, Kahramanmaraş Din Gönüllüleri ve Görevlileri Derneği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.
Saldırıyı gerçekleştiren kişinin Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde olmasından dolayı kenti ziyaretinde basın açıklaması ihtiyacı duyduğunu dile getiren Şenocak, "Özellikle seçildiği, arkasında da CHP milletvekilinin olduğunun söylenmesi çok üzücüdür. Sayın Kılıçdaroğlu, ekibini yeniden gözden geçirsin diyorum. Maraş bu tür hareketleri sevmeyen bir ilimizdir. Maraş aslını bilen, İslami değerleri özünde benimseyen bir ilimizdir. Geçmişte Kahramanmaraş'ı karıştırmak için uğraşanlar çok olmuştur ama Maraş herkese haddini bildirmiştir" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu günlerde yeni bir CHP imajı ile çalışmalar yaptığını belirten Şenocak, "Ama milletvekilleri böyle hareketlerin içerisine girerse bu vatandaşlar tarafından çok büyük tepkiyle karşılanıyor ve karşılanmaktadır. Böyle basit olaylarda bir siyasi iradenin arka planda olması çok üzücüdür, çok kötüdür ve esefle kınıyorum" ifadelerini kullandı.
"Mısır'da yıllardır zulme uğrayan bir teşkilat var"
Mısır'daki katliama tepki gösterilerini de değerlendiren Şenocak, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının katliama ilişkin çok duyarlı davrandığını kaydetti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Mısır'daki katliam konusunda gayretleriyle bütün dünyayı seferber edecek konumda mücadele ettiğini dile getiren Şenocak, "Gayretlerinin devamını yüce rabbimden niyaz ediyorum. Çünkü Mısır'da yıllardır zulme uğrayan bir teşkilat var. Bu teşkilat halkın iradesiyle halkın tecellisiyle ve halkın çabasıyla bir demokrasi çerçevesinde iktidara gelmiştir" dedi.
Editör: Haber Merkezi